Спряха футбола в Турция заради брутални ексцесии на мач с

...
Спряха футбола в Турция заради брутални ексцесии на мач с
Коментари Харесай

Спряха футбола в Турция

Спряха футбола в Турция поради брутални ексцесии на мач с присъединяване на българския национал Мартин Минчев. Местната федерация предприе крайната мярка, откакто президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа нокаутира съдията Халил Мелер след срещата с Ризеспор (1:1).
Коджа влезе на терена и налетя с юмруци на рефера, когато свири последният сигнал. На ст. " Еряман " Ризеспор означи изравнителния гол в 97-ата минута. Феновете на домакините нахлуха на терена и наритаха Мелер, който лежеше на тревата. Съдията се прибра в съблекалнята благодарение на полицията, след което бе откаран в болница. Минчев беше в центъра на събитията - той се оказа до Мелер и скочи да озаптява шефа на домакинския тим. Българинът игра цялостен мач.
" Турската федерация реши да спре мачовете във всички лиги за неопределен срок. Отговорният клуб, ръководителят му, чиновници и всички отговорни за нападението против рефера Умут Мелер ще бъдат осъдени по най-строгия метод ", оповестиха от централата.
Набързо бяха задържани шестима души. Повдигнатите обвинявания са за нахлуване и нанасяне на телесна щета на длъжностно лице по време на осъществяване на служебните му отговорности. Самият Коджа е откаран незабавно в болница поради недоволства от болки в региона на сърцето.
" Пациентът, на който съм поставял оперативно стент на дясната коронарна артерия, пристигна с високо кръвно налягане - 190/100, и мощни болки в гърдите. Направихме прегледи и успяхме да го свалим до 150. За интервал от 24 часа ще бъде под наблюдаване и особено лекуване, само че общото му положение е положително за момента ", съобщи професорът по кардиология Ердоган Илкай.
" Осъждам нападението против съдията Мелер и му поисквам бързо възобновяване. Спортът значи мир и приятелство. Той е несъответстващ с насилието. Няма да толерираме насилието в турския спорт ", сподели турският президент Реджеп Ердоган. Коджа е някогашен народен представител от ръководещата Партия на справедливостта и развиването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР