Спряганият за трансфер Дейвид Алаба показа, че не е пренаситен

...
Спряганият за трансфер Дейвид Алаба показа, че не е пренаситен
Коментари Харесай

На Алаба не му е скучно да печели титли с Байерн

Спряганият за трансфер Дейвид Алаба сподели, че не е пренаситен от триумфите на Байерн (Мюнхен), което може и да го накара да остане в клуба. Защитникът към този момент има 9 трофеи на Бундеслигата с екипа на “червените” от “Алианц Арена” и се замисля дали да не смени отбора. Договорът му изтича след година и в този момент наподобява съвършеното време за това. Той обаче даде да се разбере, че към момента се усеща благополучен в Мюнхен.

“За мен не е скучно, че записахме толкоз дълга поредност от шампионски трофеи - 8 - разяснява Алаба пред “Кикер. - Цял сезон се борихме крепко, с цел да сме на върха. Няма да се изморим да печелим трофеи, даже в противен случай - много е занимателно.”
 Неочакван победител в анкетата за “Футболист на сезона” в Байерн
Само преди дни се появи информация, че австрийският национал е пред трансфер в Интер. Тя обаче не беше доказана.

Алаба показа, че е задоволен от работата си с треньора Ханзи Флик, който преобрази отбора, откакто през ноември размени неубедителния Нико Ковач. “Независимо рецесията през есента, в никакъв случай не сме се съмнявали в нашите сили. По време на тренировките се виждаше, че тимът няма никакво желание да се предава. Беше неотложно да се създадат някакви промени, което се оказа потребен ход. Ханзи Флик съумя да преобрази отбора и сигурно изигра значима роля”, удовлетворен е 28-годишният състезател.

Алаба претърпя смяна, откакто беше натрапен като централен бранител, отстъпвайки мястото си на левия бек. “Не желая да се съпоставям с който и да е централен бранител, тъй като аз виждам на тази позиция по друг метод. Обичам въпросния пост, тъй като постоянно играя с топката, мога да управлявам тима и да построявам играта от задна позиция. Това пасва и на философията на игра на Байерн”, приключи Алаба.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР