Спряганият за президент на БФС Веселин Балевски даде ексклузивно интервю

...
Спряганият за президент на БФС Веселин Балевски даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Предложеният от Венци Стефанов за нов шеф на БФС обясни намеренията си

Спряганият за президент на БФС Веселин Балевски даде извънредно изявление пред БЛИЦ. Бизнесменът, който няколко пъти е бил член на Изпълкома на футболната ни централа, има голям опит на терена като играч, а по-късно и като началник. Той е някогашен футболист на Локомотив (Пд) и Левски, а с юношеския народен тим е европейски вицешампион.

-Г-н Балевски, в последните дни доста се разяснява вероятността да бъде издигната вашата кандидатура за президент на БФС?
-Да, по този начин е. Доста хора ми се обадиха, а някои от тях, като Венци Стефанов, дори обществено оповестиха, че застават зад мен. Ето през вчерашния ден ми звънна Христо Бонев, който съобщи, че ме поддържа. Бонев е от хората, които в никакъв случай няма да не помни и който ми подаде ръка като футболист. Бях единствено на 16 години, когато ме взе в мъжкия състав на Локомотив (Пловдив) и по този начин действително започва моята кариера в огромния футбол. Вижте, ще бъда прям с вас. Ласкае ме този интерес, само че аз съм предприемач човек с големи задължения – тук, в България, както и в Лондон. Ето в този момент с моята компания откриваме нов складово-търговски център в столичния квартал „ Дружба”. А с цел да си президент на БФС, би трябвало да си по през целия ден зает с въпросите, свързани с българския футбол. Как да оставя бизнеса си на една страна? Да, мога да съм още веднъж член на Изпълкома. Бил съм на този пост при трима президенти – първо при Димитър Ларгов през далечната 1989 година, а по-късно при Иван Славков и при първия мандат на Борислав Михайлов. Мога да съм член на Изпълкома, само че зависи кой ще е президент. Аз също имам собствен претендент.

-Кой е той?
-Лъчезар Танев! Лъчо е прелестен ценител на футбола. Доказал се е по прелестен метод първо на терена, а по-късно и като управител, какъвто е и сега. Говори три езика, има взор върху футболните проблеми и знае по какъв начин да помогне за предотвратяването им. Но Танев също е предприемач. Живее в Барселона, там си вади хляба. Има семейство, храни доста гърла. Но все пак аз съм зад него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР