Спряганият за една от кандидатурите за заместник-председател на Българската народна

...
Спряганият за една от кандидатурите за заместник-председател на Българската народна
Коментари Харесай

Гюров ще е кандидат за зам.-шеф на БНБ, признаха от ПП, макар и половинчато

Спряганият за една от кандидатурите за заместник-председател на Българската национална банка - Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " е най-нормално да бъде определен за поста.

Това разяснява в отговор на въпрос на след съвещанието на Комисията по бюджет и финанси, която изслуша претендентите за началник на Българска народна банка националният представител от " Промяната " Венко Сабрутев . Това е първият релативно пряк коментар по тематиката от представител на ПП/ДБ откогато започнаха да циркулират в общественото пространство тези спекулации.

" Няма нищо по-нормално гуверньор на Българска народна банка да потърси за негов заместител някогашен претендент за гуверньор на Българска народна банка. Г-н Гюров е извънредно умел финансист със ужасно обучение ", отсече Сабрутев.

Новина номер две - въпреки и под формата на персонална позиция, националният представител загатна по какъв начин, въпреки и предстоящо, само че необявено дефинитивно, ще гласоподава парламентарната му група във връзка с кандидатурата на ГЕРБ за началник на Българска народна банка - досегашния шеф Димитър Радев.
 Политическа партия си харесаха претендента на ГЕРБ за началник на Българска народна банка
Политическа партия си харесаха претендента на ГЕРБ за началник на Българска народна банка

Димитър Радев удостовери като цел №1 влизане в Еврозоната до 1 януари 2025 година

" Имам претендент, за който ще гласоподавам - това е господин Радев ", отсече той.

" Без коментар ", по-лаконичен от своя страна бе Петър Ганев , представител на " Демократична България " в обединението.

След края на пленарния ден в петък Комисията по бюджет и финанси изслуша претендентите за ръководител на Българска народна банка. В момента в конкуренцията вземат участие двама претенденти - актуалният гуверньор Димитър Радев, повдигнат от ГЕРБ и Любомир Христов, подсилен от " Възраждане ". По-рано през днешния ден Българска социалистическа партия отдръпна своята кандидатура - Николай Каварджилкиев, тъй като по думите на Корнелия Нинова, мачът бил организиран.

Гуверньор на националната банка ще се избере на изключително съвещание на Народното събрание във вторник, а отчитайки досегашните сигнали от политическите сили, Димитър Радев ще събере нужното болшинство , като с изключение на от издигналата го партия ГЕРБ, по всяка възможност той ще получи поддръжка и от ПП/ДБ и Движение за права и свободи.
 Българска социалистическа партия се отхвърлиха от конкуренцията на началник на Българска народна банка, не взели участие в нагласени мачове
Българска социалистическа партия се отхвърлиха от конкуренцията на началник на Българска народна банка, не взели участие в нагласени мачове

Българска социалистическа партия няма да бъде смокинов лист пред задкулисието

" След приключването на мандата ми не съм се самопредлагал, не съм се натрапвал, бях подготвен когато и да е да напусна поста. В момента ние сме на 95-я метър от влизането в Еврозоната, единствено това ме е стимулирало ", акцентира претендентът за началник на Българска народна банка, който дружно с съперника си преповтори към този момент изказваните от двамата цели.

Попитан от Тошко Йорданов от Има Такъв Народ дали спекулациите, че Петър Чобанов от Движение за права и свободи и Андрей Гюров от " Промяната " ще са претендентите за подуправители на Българска народна банка откакто бъде определен, Радев не влезе в конкретика , само че не и не отхвърли това да е по този начин. " Това е част от политическия развой. Няма да приказвам за съответни имена, ще приказвам, когато бъда определен . Мисля, че при нас се реализира един добър баланс - има централни банки, при които всички хора в управлението са политически назначени. Но мисля, че при нас нещата в огромна степен са уравновесени, като имаме поради компромисите на политическо равнище, то при нас тези взаимни отстъпки са доста по-балансирани. Иначе нямаше да се съглася да вземам участие. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР