Спря дъждът в най-южната част на община Царево - Резово

...
Спря дъждът в най-южната част на община Царево - Резово
Коментари Харесай

Спря дъждът в най-южната част на община Царево - Резово и Синеморец

Спря дъждът в най-южната част на община Царево - Резово и Синеморец. Водата от придошлата река Велека в региона на Синеморец стартира да се оттича. Остават блокирани всички подходи към общинския център Царево, като пътят е затворен след град Приморско.

Под вода са къмпингите " Арапя " и " Оазис ", както и странджанското село Кости. Коли и каравани са отнесени в морето. Няма данни за потърпевши хора.

Кметът на Царево: Двата язовира преливат. Хората да се изтеглят във високите елементи!
Без ток са доста от селищата край морето, които се намират на територията на община Царево. Синеморец остава откъснат поради пътя към курортното населено място, който е залят от река Велека.

Кметският наместник Костадин Диков уточни:

" Нивото стартира да спада. Устията са отворени и водата ще стартира да се изтича. Нямаме ток в цялото село. Екипът на EVN не може да влезе в селото заради излязлата от коритото река ".

В региона на курортното населено място Лозенец продължава да вали, осведоми Дончо Бораджиев, който се намира на непосредствен къмпинг:

" Аз се намирам на къмпинг " Кум Кашла ", което е тъкмо за плаж Корал до Лозенец в община Царево. Конкретно тук от приятелите, с които поддържаме връзка - на " Кум Кашла ", на къмпинг " Якото Място " популярност богу няма бедстващи ".

" Няма наводнени бунгала и отнесени каравани, защото тук сме нависоко всичките - по-далеко и по-високо от морето. Дъждът обаче е в действителност е жесток. Дори и сега е следващата порция проливен дъжд. Въпреки над 30 години къмпиране и вървене по диво, аз не съм виждал толкоз време на едно място да се задържи " окото на бурята " и да се излива поред мощен дъжд да се редува с проливен дъжд ", сподели още той.

От полицията поучават да не се потегля на път от Бургас към Южното Черноморие поради изобилните превалявания и наводнения.
Министерството на туризма приканва туристите да не се изтеглят сами
Две свлачища блокират пътя Царево - Малко Търново. Едното се намира на разклона за Визица и Граматиково.

Временно придвижването по пътя Благоевград- Симитли в сектора Железница - Симитли, в област Благоевград е лимитирано и в двете направления поради аварирал екскаватор. Въведен е обходен маршрут. В региона се е образувала няколко километрова огромна запушалка от коли, заяви БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР