Спрей за нос, произведен в Израел, е допринесъл за намаляване

...
Спрей за нос, произведен в Израел, е допринесъл за намаляване
Коментари Харесай

Израелско лекарство под формата на спрей ограничава разпространението на Covid-19

Спрей за нос, създаден в Израел, е съдействал за понижаване на темпа на заразяване с Covid-19 измежду ултраортодоксалните поклонници в синагога в Бней Брак по време на честванията на Рош Хашана предходната година, заяви в. " Таймс ъф Израел ", като цитира резултати от научно проучване.

От 83-ма вярващи, които са употребявали спрея преди молитвите в синагогата за празника и през идващите две седмици, единствено двама са се заразили с новия ковид. Това сочат резултати от разбор на фармацевтична компания " Назус фарма ", създала спрея, който основава предпазен пласт върху лигавицата на носа и блокира инфектирането на клетките в носа. В проучването са взели участие също учени от университета на Хайфа, университета на Вирджиния и от Медицински център " Хадаса " в Ерусалим. Първоначално проучването е оповестено през ноември предходната година, а обновена версия е обнародвана предишния месец.

На празника Рош Хашана има всеобщи молебствия в синагогите и фамилни събирания. Ултраортодоксалните общности се изключително рискови за заразяване по време на всеобщите събирания. Преди празника в средата на септември 17,6 на 100 от тестванията измежду популацията на Бней Брак са позитивни, а две седмици по-късно те към този момент са 28,1 на 100.

" Това е общественост с разнообразни цели и полезности ", сподели изпълнителният шеф на фармацевтичната компания доктор Далия Мегидо. " Въпреки че държавното управление се пробва да изясни и да ангажира водачите на мнение, беше ясно, че хората от тази общественост ще отидат в синагогите. Затова преценихме, че това ще бъде събитие, на което ще може да има всеобщо заразяване ", сподели тя. Спреят бил публикуван измежду група от 83-ма души с инструкциите да го употребяват на всеки пет часа, когато излизат от домовете си в границите на идващите 14 дни. В края на двуседмичното проучване се открива, че 81 от тях не са се заразили с новия ковид. Двамата инфектирани употребявали спрея рядко. Останалите представители на общността не са употребявали спрея.

От компанията споделят, че лабораторни проучвания преди този момент са потвърдили, че спреят им " Тафикс " е 99 на 100 ефикасен при блокиране на вируси, измежду които и SARS-CoV-2. Препаратът е утвърден за приложимост в Израел от юли предходната година и има маркировка съдебна експертиза за Европейския съюз, което значи, че дава отговор на европейските стандарти за сигурност, показва изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР