Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! ДПС има

...
Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! ДПС има
Коментари Харесай

Пеевски: Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! Очаквам извинение от Кирил Петков!

Спрете спекулациите за хора на Движение за права и свободи в регулаторите! Движение за права и свободи има малко хора на тези позиции, споделя в своя позиция съпредседателят на Движението Делян Пеевски. 

До медиите той прати цялостния им лист

 

" Днес съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков направи внушения в общественото пространство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президентът владеят посредством свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, в това число и Висшия правосъден съвет (ВСС), които изрично не дават отговор на истината. Той приказва за някакви 95%, което като се изключи че е невероятно, защото става дума за самостоятелните регулатори, подвежда хората ".

 

Това се споделя в позиция на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, изпратена до медиите.

 

" Държа да подчертая, че Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от ПГ на Движение за права и свободи и подкрепени от Народно събрание, и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения. А особено по тематиката на ДАНС - аз не знам какъв брой е щатът на ДАНС, само че знам, че в случай че Кирил Петков споделя, че има един представител там, то сигурно Движение за права и свободи има нула. И защото ние постоянно сме заявявали, че прозрачността е поръчител за честните и открити връзки с хората, за чието доверие работим, публикуваме цялостния лист на излъчените от Движение за права и свободи почтени представители в регулаторите ", добавя Пеевски.

 

" Надявам се, че позволените грешки от страна на господин Петков се дължат или на неточно подадена към него информация, или на неналичието на такава. Разчитам, че откакто се запознае с данните и фактическото състояние в регулаторите, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини ", упорства той.

 

Ето и листата, който от Движение за права и свободи изпратиха с всички препоръчани от тях и подкрепени от Народното събрание:

 

Регулатори (име, институция, длъжност):

 

Петър Чобанов, Българска народна банка, Подуправител на Българска народна банка

 

Юнал Тасим, Фискален съвет, член

 

Пламен Киров, Комисия за защита на конкуренцията, член

 

Ердинч Хайрула, Комисия за контролиране на известията, член

 

Сабрие Сапунджиева, Комисия за отбрана от дискриминация, член

ВСС :

 

Пламена Цветанова, Висш правосъден съвет, напуснала (мандатът е прекратен)

 

Стефан Гроздев, Висш правосъден съвет, член на Висш съдебен съвет (съдийска колегия)

 

Любка Кабзималска, Инспекторат към Висш съдебен съвет, контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР