Спрете да употребявате властта само за пари и интереси. Събрахте

...
Спрете да употребявате властта само за пари и интереси. Събрахте
Коментари Харесай

Употребявате властта само за пари и интереси

" Спрете да употребявате властта единствено за пари и ползи. Събрахте се да разпределяте порции във властта. Това не може да продължава като ръководство на страната ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия във връзка грандиозния скандал, който се развихри през вчерашния ден в Народно събрание сред ПП-ДБ и Движение за права и свободи при избора на подуправител на Здравната каса. " Излезте на открито и се разберете като мъже. Основната виновност да стигнем до тази обстановка се споделя Бойко Борисов. Спрете да превръщате Народното събрание в място, където се вършат покупко-продажби, разпределят се пари и порции, извиват се ръце, прави се рекет сред депутати ", прикани Нинова.
" Вкопчили сте се в едни 8 милиарда и не ви интересува, че избирате претенденти със подозрения за корупция. Изходът е оставка на държавното управление ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. " За настоящия шеф на НЗОК се сподели, че не знае къде се намира сега, че е обществен опит, че е подал декларация с погрешно наличие. За новия претендент за подуправител има сигнали в ДАНС и в прокуратурата и подозрения за корупция. Казвате на хората: " Ние, вашите избраници, ви предлагаме такива претенденти ", възмути се Свиленски.
" ГЕРБ го избрахте този шеф на НЗОК единствено преди 3 месеца. И в този момент излизате и казвате, че не знае къде се намира и че не става. А знаехте ли къде се намирахте, когато го избирахте? Какво вършиме тогава в това ръководство, когато избирате човек, който не става? ", попита риторично Свиленски. Той напомни, че ПГ " Българска социалистическа партия за България " е предложила опция за за шеф на НЗОК проф. Жени Стайкова. По думите на Свиленски това е единствен претендент без някой да е споделил, че е обществен опит, че не знае къде се намира, без сигнали в ДАНС и прокуратурата против нея. " Това е заслужен, почтен и честен човек, който имаше поддръжката на всички съсловни организации. И вие гласувахте " срещу ", подсети Свиленски. Единственият излаз е държавното управление да си подаде оставката и всичко да се рестартира, прикани Свиленски.
" Стана ясно, че болшинството е ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждне " и Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия е единствената опция на това ръководство ", разяснява той по-късно пред медиите.
Скандалът се развихри откакто от ГЕРБ предложиха кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. В последните дни за него излязоха подозрения за спор на ползи, неприятно ръководство и други По време на дебатите от ГЕРБ заплашиха, че може да сменят шефа на касата Станимир Михайлов от ПП-ДБ.
В началото на пленарния ден Кирил Петков и Йордан Цонев от Движение за права и свободи се скараха грубо. По-късно към тях се причисли и Делян Пеевски, само че по този начин и не стана ясно каква е повода за кавгата. В коридорите на Народно събрание Петков отхвърли да я разкрие, тъй като не желаел да преразказва частни разговори   
По-рано от Политическа партия излязоха с позиция на партията във връзка обвиняванията на Делян Пеевски, че министър председателят Николай Денков не се оправя с ръководството на страната. В нея хората на Кирил Петков назовават рецензиите безпочвени. Оценката за всеки политик и за партията дават хората. Денков очевидно не може самичък да се отбрани, има потребност от " батковците " Кирил Петков и Асен Василев да го пазят. Защо са го пратили това момченце да си играе в този кабинет? То е немирно и не знае какво да прави с играчките. По-достойно беше те да заемат премиерския пост, а не да пратят човек, който не знае по какъв начин да ръководи ", разяснява Пеевски пред медиите.
След близо 3 часа разправии Мавров беше определен за подуправител на Здравната каса със 103 гласа на ГЕРБ и Движение за права и свободи.  83 депутати от " Възраждане ", ПП-ДБ и Българска социалистическа партия бяха срещу, а от Има Такъв Народ не гласоподаваха.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР