Спрете да посягате на медиците! Пазете ги, защото скоро няма

...
Спрете да посягате на медиците! Пазете ги, защото скоро няма
Коментари Харесай

БЛС: Спрете да посягате на медиците!

Спрете да посягате на медиците! Пазете ги, тъй като скоро няма да има кой да ви лекува!

Такава позиция обявиха от България лекарски съюз (БЛС) във връзка от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) във Враца. Подкрепа показаха към него и към всички техни сътрудници от ЦСМП в града.

От съсловната организация се опълчват против всевъзможен тип експанзия и твърдят, че ще се ангажират с юридическата отбрана на всеки доктор, изпаднал в сходна обстановка.

Относно при която почина 3-годишно дете и упрекнатият за това дошъл медицински екип, част от който бе  БЛС се разгласи против изместването на фокуса при сходни случаи и индиректното втълпяване на виновност. Според съюза е от изключително значение всички да се придържат към обстоятелствата и ги упоменават:
Водачът е управлявал автомобила с превишена и несъобразена с пътните условия скорост Няма информация детето да е било в детско столче, което е очевидно нарушаване на закона Сигналът за случая е подаден в 19:03 часа, в 19:04 часа колата за спешна помощ потегля и в 19:09 часа идва на мястото на инцидента От полицията оказват помощ колата да бъде повдигната и детето да бъде извадено
БЛС удостоверява, че детето е качено на колата за спешна помощ, където се открива, че положението му е несъвместимо с живота. Когато има смъртен случай в кола за спешна помощ, по правилник умрелият би трябвало да стои два часа в нея и по-късно да се смъкна в Съдебна медицина.

Спешният медицински екип е работил навреме и професионално и не са налице доказателства за несъответстващи дейности от тяхна страна, макар дадената позитивна проба за алкохол от доктор Диана Димова, показват още от Българския лекарски съюз.
 Пияна е била едната лекарка, отзовала се при злополуката със починало дете край Враца
Пияна е била едната лекарка, отзовала се при злополуката със починало дете край Враца

Медицински контрол ще нищи случая

В публичното пространство по случая най-силно се чуват обвиняванията за приложимост на алкохол, а на назад във времето остава въпросът каква е същинската причина за съдбовния завършек на трагичния случай: злополуката или несъответстващо оказана здравна помощ, питат от БЛС.

Според съюза точно изместването на фокуса по въпроса е причина да бъде атакуван и пребит техен сътрудник нощес.

БЛС показва, че всичко това се случва на фона на големия дефицит на фрагменти в бранша, голямото натоварване, отговорност и напрежение, на което са подложени българските лекари всекидневно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР