„Спрете да финансирате нашата мафия“, пише върху плакати, издигнати пред

...
„Спрете да финансирате нашата мафия“, пише върху плакати, издигнати пред
Коментари Харесай

„Евроактив“: Българите искат ЕК да спре финансирането на мафията

„ Спрете да финансирате нашата мафия “, написа върху плакати, издигнати пред представителството на Европейската комисия в София.
В понеделник беше 54-ият ден на уличните митинги, в които българите упорстват за оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор на страната Иван Гешев, написа в днешния си материал „ Евроактив “.
Хиляди българи всеки ден приканват от улицата Борисов и Гешев да подадат оставки поради необузданата корупция на високо равнище, която отслаби държавните институции и облагодетелства могъщи предприемачи. Масовото мнение за Гешев е, че е привързан и неспособен за заемания пост.
„ Това е митинг с доста знаци и можете да видите нашите плакати. Ние се представяме за строителни служащи, които са спрели да работят по програмата на Европейски Съюз „ Фасадна народна власт “, изясни Павел – един от протестиращите, пред бТВ.
Това значи, че Европейски Съюз като наш сътрудник, както и ние самите, би трябвало да отворим очите си за всички неистини в близост и за действителната същина на демокрацията в България, сподели той.
Мнозинството от българите поддържат митингите. Същото може да се каже и за Европейски Съюз. Но доста българи считат, че парите на Европейския съюз се употребяват най-много, с цел да пълнят джобовете на ръководещите, а не извършват главната си функционалност – основаване на кохезия и и че те не извършват главната си задача: да основат единодушие и изгода за нуждаещите се, написа изданието.
Напоследък всеки ден протестиращи се насочват към една от институциите в страната. Този път това беше постройката на представителството на Европейски Съюз в България.
„ Този път митингът беше с европейска устременост, с цел да реализираме медиен резултат и реакция “, споделя Павел.
На един от плакатите на протестиращите има надпис: „ Оперативна стратегия „ Фасадната народна власт краде вашето бъдеще “ Бенефициент: ГЕРБ и съдружните сътрудници “.
ГЕРБ е ръководещата партия на Борисов (член на ЕНП), а неин съдружен сътрудник са Обединените патриоти, състоящи се от крайнодесни популисти.
Но най-важната вест по време на 54-ия ден от митингите пристигна от етническата турска партия Движение за права и свободи (ДПС), която разгласи, че няма да поддържа самодейността на Борисов за пускане на развой за основаване на нова Конституция.
Според изследване на публичното мнение от понеделник, болшинството от българите считат, че България не се нуждае от нова Конституция и че Борисов е направил този ход, само с цел да печели време и да не се постанова да подава оставка преди постоянните избори напролет.
Партия Движение за права и свободи публично е в съпротива, само че поддържа топла връзка с ГЕРБ на Борисов. Решението пристигна като бомба и накара водачите на митингите да заявят, че от този миг нататък Борисов няма различен избор, с изключение на да подаде оставка.
Всъщност Борисов се нуждаеше от гласовете на Движение за права и свободи, с цел да задейства процеса за основаване на нова Конституция, за което се изисква болшинство от 161 депутати от 240-местния парламент. Борисов и неговите съдружници управляват малко над половината от 240-те народни представители.
Опозицията прикани към по-масов митинг през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР