Спрените полети са основните проблеми за клиентите на авиокомпаниите през

...
Спрените полети са основните проблеми за клиентите на авиокомпаниите през
Коментари Харесай

Спрените полети - основен проблем за клиентите на авиокомпаниите



Спрените полети са главните проблеми за клиентите на самолетните компании през последните близо два месеца . Повечето консуматори се оплакват, че мъчно реализират контакт с фирмите. През последните две седмици на март в България са подадени към 100 сигнала и тъжби.

Соня Спасова, шеф на Европейския потребителски център в София, посъветва хората да наблюдават електронните си пощи и уеб страниците на самолетните компании за информацията , която ги интересува:

„ По закон самолетните компании имат шест седмици да отговорят. Трябва да се има поради обстоятелството, че сега доста хора са в сходна обстановка “.

Димитрина Горанова, шеф на туроператорска компания, акцентира:

Кризата е невиждана и никой не е квалифициран да реагира при такива анулации ... Законодателството третира в такива обстановки закупуването на пакетни услуги, за покупка на единични услуги се ползват общоприетите политики на крайния снабдител “.

Всяка самолетна компания е съставила лична политика в настоящата обстановка и предлага спомагателни изгоди за използването на неосъществена сума .

Спасова уточни, че всяка страна в Европейския съюз ще даде държавна помощ на самолетните компании си:

Авиокомпаниите са забележителна част от промишлеността на всяка страна , по тази причина няма да се допусне банкрут и потребителите би трябвало да са търпеливи при разрешаването на случаите им ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР