Справката на ГДБОП дойде в края на декември 2022 гоина,

...
Справката на ГДБОП дойде в края на декември 2022 гоина,
Коментари Харесай

СГП: Иван Гешев и Делян Пеевски най-вероятно ще бъдат разпитани по делото за убийството на Мартин Божанов

Справката на ГДБОП пристигна в края на декември 2022 гоина, преди Коледа. В тази информация на никое място не се загатват заплахите към арбитър Цариградска и арбитър Лазаров. След като прочетохме тази информация, ние преминахме също към инспекция. Образувано е досъдебно произвеждане, по което започва следствието против Мартин Божанов за пране на пари и имотни измами

Това съобщи на брифинг ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която даде последна информация, по отношение на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. 

" Лично поканих арбитър Цариградска и тя беше разпитана по досъдебното произвеждане. Осъществихме контакт и със арбитър Лазаров, който също беше разпитан. Всичко това беше по самодейност на управлението на СГП и наблюдаващите прокурори. Интересното е, че много от нещата, които се загатват в този сигнал, са станали преди седем години. Въпреки това започнаха следствие и разпити. Към това дело ние присъединихме и думите на госпожа Бакалова пред АКФ. Изискали сме и файловете на телефонните диалози с починалия Божанов. Беше казано, че не може да се подсигурява, че това е неговият глас ", добави тя.  

" След изявлението на арбитър Цариградска по БТВ, най-вероятно ще бъдат извикани за разпит и някогашният основен прокурор и депутатът. Тя споделя в изявлението, че заканите от страна на Божанов са били излъчени посредством брачна половинка на нейната племенница. Може би е трябвало да се самосезира и Окръжна прокуратура - Плевен. Племенницита на арбитър Цариградска не е споделила безусловно нищо за и по време на нейния разпит. По делото са разпитани доста хора. Тези дни от АКФ се чу и за въпросният клуб на Божанов. Ще търсим информация и ще разпитаме възможните магистрати, които са ходили в този клуб.  Аз считам, че по това досъдебно произвеждане ще се желае удължение на периода, тъй като предстоят още разпити и дейности по делото ", безапелационна бе Кирилова. 

В брифинга присъединяване взе и зам.-градският прокурор и представител на СГП Христо Кръстев. " Нямаме сигнал в СГП за заканите към арбитър Цариградска от страна на Божанов. Нямаме по никакъв метод отношение към този случай. Ние проверяваме случая за опасност от проведена незаконна група. Всички 25 преписки и досъдебни производства, свързани с Мартин Божанов, ще бъдат тествани. По делото за убийството на Божанов е импортирано искане за сваляне на информацията от двата телефона на Божанов, открити при убийството му. Софийски градски съд даде позволение и занапред ще откриваме каква информация има в тези телефони. Ако има информация по делото за проведената незаконна група, то тя ще бъде присъединена към делото за ОПГ и противоположното, в случай че в делото за ОПГ има информация за убийството на Божанов, тя ще се причисли към съответното дело. Това, че някакви магистрати са посещавали този клуб на Божанов не потвърждава, че те са вземали подкупии и са направили някакви закононарушения. Посещението на заведение не е закононарушение ", добави той.  

" Никога не съм говорила с Мартин Божанов. В нашия Наказателен кодекс няма ОПГ за имотни измами. Присъдите за имотни измами са леки. Това е задачата да търсим пране на пари и нещо такова. Никой не споделя, че ще се съсредотичм единствено по делото за имотни измами. Естествено, че ще търсим и проверяваме възможните магистрати, посещавали този частен клуб. Ще търсим и ще ревизираме имал ли е подкрепи Мартин Божанов от съдии и магистрати. Работим по този клуб, само че визитата на клуб не е закононарушение. Трябва да имаме сигурни доказателства за взимане на подкупи и търговия с въздействие ", приключи Илиана Кирилова. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР