Справката на ДАНС от 26-ти октомври е пълна с непроверени

...
Справката на ДАНС от 26-ти октомври е пълна с непроверени
Коментари Харесай

Михаил Стойнов за скандала с машините: Справката на ДАНС е пълна с непроверени и неверни твърдения

Справката на ДАНС от 26-ти октомври е цялостна с непроверени и погрешни изказвания за работата ми по финалното тестване преди удостоверяването на машините. Това декларира в позиция заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов след абсурда с машините за гласоподаване и отчета на ДАНС. 

" Справката на ДАНС от 26-ти октомври е цялостна с непроверени и погрешни изказвания за работата ми по финалното тестване преди удостоверяването на машините.

ДАНС внушава, че съм изнесъл сензитивна информация на флашка – това е неистина, която даже механически е невъзможна. Твърденията, че съм записал изходния код, " с цел да си го виждам и да си поиграя с него “ са освен погрешни (лесно проверимо от видеозаписа), само че и на практика невъзможни – изходният код е над 500 000 реда текст, който не може да бъде сниман с камера ", споделя Стойнов в позицията си.

Стойнов твърди, че е работил само в наличието на членовете на работната група и " нито за миг в " хранилища и тъмни стаички ", нито в пространства, в които има машини, предопределени за гласоподаване на изборите ". 

Той твърди, че никой от присъстващите не му е забранил да снима.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР