Справихме се с първото плащане по Плана за възстановяване и

...
Справихме се с първото плащане по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Пеканов: Чакаме още 724 млн. евро по плана за възстановяване, но има още работа

Справихме се с първото заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, всички оперативни стратегии бяха утвърдени в границите на служебния кабинет. Това съобщи пред БНТ вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.
Прочетете още
" Също по този начин във връзка с Организацията за икономическо сътрудничество и раз се оправяме сносно, изпреварихме Румъния с към месец и половина във връзка с първия меморандум, тъй като всички вършат съпоставения сред двете страни. Това е стратегическият документ, който България трябваше да подаде към Организацията за икономическо сътрудничество и раз във връзка с всички договаряния, които ще се водят за нашето участие ", сподели Пеканов.

Той разяснява, че е признат единствено един от нужните 22 закона по Плана за възобновяване и резистентност. Внесохме ги в първия ден на Народното събрание, от 2 месеца съвсем никакво придвижване, видяхме и един закон отритнат. С 2 години закъсняваме за приемането на този закон, поради което страната ни ще заплаща наказания, предизвести Пеканов. Обясни, че става въпрос за закон, който да пази хората, които подават сигнали за нередности и злоупотреби.

" Взехме 2,7 милиарда лв.. Следващата сума от 724 млн. евро няма да можем да я желаяме, до момента в който не сме си свършили работата по тези 66 ограничения, от които 22 минават през Народното събрание ", сподели Пеканов.

Акцентира, че няма задоволително придвижване по тези ограничения. По тези тематики би трябвало да се откри болшинство, може и ситуационно. Тези ограничения са положителни за България, това са закони, които ще подобрят икономическата среда, съобщи вицепремиерът.

Определи като по-добър законопроекта за противопоставяне на корупцията, направен от екипа на правосъдния министър Крум Зарков.

Осново получените 2,7 милиарда лв. ще се употребяват за цифровизация, съвременни технологии, в този момент има и процедура за кръгова стопанска система, киберсигурност, зелен преход.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР