Справихме се малко по-добре, отколкото ви се искаше. Превенцията работи,

...
Справихме се малко по-добре, отколкото ви се искаше. Превенцията работи,
Коментари Харесай

Кметът на София: Само на Патриарх Евтимий нямаше задръстване в дъжда

" Справихме се малко по-добре, в сравнение с ви се искаше. Превенцията работи " , сподели кметът на София на политическите си съперници в Столичния общински съвет, откакто те пожелаха да отговори на въпроси за обстановката в столицата след дъжда. Той уточни, че екипът му е наблегнал на предварителната защита и са били почиствани шахти и речни корита в София.

" Имало е доста старания през последните месеци да се почистят шахти и корита на реките. Имаше проблеми, обикновено е при подобен дъжд ", добави Терзиев, като уточни, че ситуацията е щяла да бъде още по-тежка, в случай че при неговата администрация не са се заели с предварителната защита преди пороя.

Попитан дали той самият е бил на терен по улиците на София, Васил Терзиев разяснява с подигравка, че точно бул. " Патриах Евтимий " е бил най-важният обект, който е посетил, само че е останал сюрпризиран от това, което е открил.

" Единствената улица, която нямаше запушване, беше " Патриарх Евтимий ", може би хората ги е боязън към този момент да минават оттова, може би е нещо друго ", съобщи кметът . И заключи: " Партиархът е центърът на Вселената ", с отпратка към тематиката на второто изключително съвещание за деня, по-късно през днешния ден, отдадено на оповестената за противозаконна метаморфоза на придвижването на булеварда.

" Нещата са под надзор. Имаме потребност и като администрация от малко по-конструктивен разговор, с цел да намираме решения, а не да бъде непрекъснато хвърляне на тиня. Имаме потребност от успокоение, с цел да си вършим работата, а не от празно говорене. Зам.-кметът по строителството Василев обикаля регионите, с цел да се заложат незабавно спешните поправки ", регистрира Терзиев.

" Бедстващи хора няма, оправени са проблемите с електроподаване. Решават се проблемите, където има завирявания. Всичките тези неща нямаше да се случат, в случай че имахме естествена ВиК инфраструктура и бяхме полагали грижа за реките и подземната и надземна инфраструктура ", укори той предшествениците си в столичното кметство. Терзиев обаче не отговори на въпроса коя е реката, която съвсем е щяла да прелее от коритото си нощес. Терзиев уточни, че водоемите се следят и за момента няма опасности.

Има протекли покриви на детски градини и учебни заведения, заяви още кметът, като добави, че още сутринта е разпоредил в 6:00 часа почистващите компании да приведат в ред улиците, с цел да стартира градът естествен живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР