Справедливо са раздавани парите за възстановяването на къщите в Хитрино.

...
Справедливо са раздавани парите за възстановяването на къщите в Хитрино.
Коментари Харесай

Парите за Хитрино раздадени справедливо

Справедливо са раздавани парите за възобновяване на къщите в Хитрино. " Не раздаваме парите по благосклонности ", съобщи кметът на потърпевшото село Нуридин Исмаи пред bTV.

Една година след нещастието в селото, хората са разграничени за метода, по който се раздават помощите . Едната група счита, че парите са незадоволителни и се раздават по погрешен метод. Почти 33 млн. лева бяха обезпечени за възобновяване на селото . Местният публичен съвет дава отговор за изразходването на сумата. Той взима решения за разпределяне на средствата въз основата на механизъм, който разделя нуждаещите се в три категории/

Хората със съборени къщи или с такива, които подлежат на срутване, получават най-вече средства. Тези къщи с частични опустошения получават по-малка сума, а третата категория са къщи с по-малки провали, които получават минимум пари.

" Аз съм уверен, че на никое място дадените пари не са по-малко ", безапелационен е Исмаил. Кметът на Хитрино счита, че измежду жителите на селото има хора, които се възползват от обстановката. Те търсили обезщетение без действително да имат вреди от детонацията.

Исмаил изясни, че е влизано със съвета в къщи, които и преди гърмежа са били пред съсипия. По думите на кмета тези хора са с най-големи искания сега.

Хората в Хитрино се оплакват и от бавната работа на екипите. Кметът Исмаил счита, че задоволително се прави в селото. " Тази покруса никой не може да я съпостави с друга такава. Достатъчно се прави в това село ", изясни кметът. " Нямайте и капка подозрение, че парите се харчат честно ", отсече Исмаил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР