Справедливо е ИТН да има вицепремиер в бъдещия състав на

...
Справедливо е ИТН да има вицепремиер в бъдещия състав на
Коментари Харесай

ИТН смята, че е справедливо да имат вицепремиер

Справедливо е Има Такъв Народ да има вицепремиер в бъдещия състав на държавно управление . Това сподели в Народното събрание Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов. На въпрос кой ще е той - Каримански сподели, че името му не е известно , само че даже и да го знае - не може да го каже, както и какъв сектор ще бъде. Дори и да знам, на този стадий няма да ви кажа, безапелационен бе той.

Относно съдружното съглашение той сподели, че то ще е общо сред всички парламентарни групи , само че не може да отговори дали ще е готово през днешния ден. Това е въпрос на мандатоносителя, разясни още той.

Виктория Василева, зам-председател на ПГ на Има Такъв Народ добави, че срокът за сключване на съдружното съглашение зависи от всички групи , сега се почистват текстовете по секторни политики. Тя изрази вяра, че съдружното съглашение ще е готово в границите на днешния ден. Василева също не пожела да разяснява дали Има Такъв Народ ще има вицепремиер.
 Първите законопроекти в 47-то Народно събрание чакат към този момент комисиите
Първите законопроекти в 47-то Народно събрание чакат към този момент комисиите

Започва и избор и промяна на шефовете на Българска народна банка, КЕВР и други органи

Владислав Панев от Демократична България разяснява диалозите сред групите по съдружното съглашение: Разговори има всеки ден, има съвещание на органите всеки ден, това е естествен развой. Правителство чакам преди Коледа.

По думите на Панев съдружното съглашение ще се подпише по настрана от всички групи, само че ще е с едни и същи текстове.

Владислав Панев чака това да се случи на следващия ден, въпреки да посочи , че зависи от Народно събрание на партиите, а Българска социалистическа партия още не са свикали още Национален съвет.

По думите му, съдружното съглашение е изпълнено, обединения почистват концепциите си, само че " ще се направи, тъй че до 1-2 години България да е по-добро място за живеене и за бизнес ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР