СПП е партия на сръбския народ, както това може да

...
СПП е партия на сръбския народ, както това може да
Коментари Харесай

Вучич: Моята партия е партия на народа, както е ГЕРБ в България и ВМРО-ДПМНЕ в РСМ

" СПП е партия на сръбския народ, както това може да се каже за някои други политически партии в района, като ВМРО-ДПМНЕ, ХДЗ, ГЕРБ в България, социалистите в Румъния, ФИДЕС в Унгария ", акцентира Вучич.

Президентът заяви, че за 27 май е планувано съвещание на СПП, на което той публично ще се отдръпна от председателския пост, а от 28 юни ще стартира и процесът по образуване на по-рано оповестеното от него Народно придвижване за страната.

" На 27 май ни следва съвещание на СПП, партията, която промени и която трансформира Сърбия (...) Партията, чийто член ще остана и имам вяра, че тогава ще изберем и ново управление на партията ", означи Вучич и добави, че отдръпването му никога не значи прекратяване на работата на СПП.

Той изясни, че желае да образува придвижване, което ще бъде по-широко от Сръбската прогресивна партия.

" Вярвам, че СПП ще вземе решението да се включи в това придвижване, само че желая да включа хора, които не са в СПП - хора от други политически партии. Тоест хора, които са били част от нашите политически съперници, които ще са дружно с нас в тези сложни времена ", сподели президентът.

По думите му, задачата на Народното придвижване на страната е да изведе страната на верния път и да продължи " великия и важен прогрес ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР