Spotify Technology добави повече абонати през третото тримесечие, отколкото Wall

Spotify Technology добави повече абонати през третото тримесечие, отколкото Wall ...

Spotify добави повече абонати от очакванията


Spotify Technology добави повече абонати през третото тримесечие, отколкото Wall Street очакваше, и прогнозира силен ръст на този показател за текущото тримесечие, след като повече потребители се насочиха към нейната стрийминг услуга, предава Ройтерс.

С почти двойно повече абонати от най-близкия си конкурент Apple Music, Spotify прави бърза експанзия на пазарите в Европа, след като миналата година започна работа в Индия и Близкия изток.

Премиум абонатите, които генерират по-голямата част от приходите на компанията, са нараснали с 27% до 144 млн. спрямо година по-рано. Средната прогноза на анализаторите беше за 142,5 млн. плащащи абонати според Refinitiv.

Компанията очаква общият брой премиум абонати да е в диапазона 150-154 млн. за четвъртото тримесечие.Още по темата

Spotify отдава ръста на скорошното си навлизане на нови пазари като Русия, за която посочва, че това е „най-успешният ѝ пазарен старт“ досега.

Компанията, която печели от платени абонаменти и от реклами при потребителите, които не плащат, обяви, че рекламният ѝ бизнес се е върнал към растежа, след като пандемията засегна ръста на рекламата по-рано тази година.

Приходите са се увеличили с 14% до 1,98 млрд. евро в рамките на тримесечието. Анализаторите очакваха 2 млрд. евро, сочат данни на Refinitiv.

Като се изключи влиянието на чуждестранните валути, Spotify е генерирала приходи, които са „малко по-добри от очакваните“.

Компанията отчете нетна загуба от 101 млн. евро, или 58 евроцента на акция, спрямо 241 млн. евро печалба, или 36 евроцента на акция, година по-рано, когато отчете еднократни ефекти.

Spotify понижи долната част на диапазона за приходите си за четвъртото тримесечие до 2,2 млрд. евро от 2,25 млрд.

Източник: investor.bg