Spotify ще добави предупреждения към всеки подкаст на своята платформа,

...
Spotify ще добави предупреждения към всеки подкаст на своята платформа,
Коментари Харесай

Spotify наруши мълчанието около скандала с подкаста на Джо Роган

Spotify ще добави предизвестия към всеки подкаст на своята платформа, който разисква COVID-19. Главният изпълнителен шеф на компанията Даниел Ек сподели, че новата функционалност ще пренасочва потребителите към център за данни с обстоятелства за ковид, в случай че те желаят да получат достоверна научна информация.

Това е първата публична позиция компанията след абсурда с подкаста на американския водещ Джо Роган. Той организира няколко изявленията с хора, които са скептично настроени към имунизациите против COVID-19. Това разгневи някои музиканти, които желаеха творбите им да бъдат свалени от платформата, защото не желаят да бъдат разпознати с Роган и изказванията, популяризирани в неговото предаване.

От Spotify припомниха и набор от правила и отговорности, които попадат в изискванията за позлване на стрийминг приложението и които не разрешават на създателите да споделят подправена информация, която може да аргументи щета.

„ За мен стана ясно, че имаме задължението да създадем повече, с цел да осигурим баланс и достъп до необятно призната информация от медицинските и научни общности, която ни води през това невиждано време “, написа Ек на уеб страницата на Spotify.

Той сподели още, че компанията е разгласила своите насоки за основателите, които дефинират какъв вид наличие се смята за недопустимо. Те са създадени от компанията взаимно с екип от външни специалисти и се актуализират постоянно, посочи шведският милиардер.

В текстовете категорично се показва, че основателите би трябвало да заобикалят наличие, което „ промотира рискова подправена или рискова лъжлива здравна информация, която може да аргументи щета офлайн или съставлява директна опасност за публичното здраве “.

Такива, да вземем за пример, са внушенията, че COVID-19 или други болести не са действителни или пък насърчаването на хората съзнателно да се заразяват с ковид, с цел да изградят имунитет.

Съдържание, което нарушава разпоредбите, може да бъде отстранено, а многократните нарушавания могат да доведат даже до заличаване на сметки.

През последните седмици компанията беше подложена на инспекция по отношение на възгледите на Джо Роган, чийто подкаст се излъчва извънредно в платформата и е едно от най-слушаните ѝ излъчвания. Роган подписа договорка със Spotify на стойност 100 милиона $ в края на 2020 година

Той и неговите събеседници постоянно споделят теза, че имунизацията е неефективна при младежите и предизвикват потреблението на антипаразитното лекарство ивермектин за лекуване на вируса.

Миналата седмица музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл желаеха тяхната музика да бъде отстранена от платформата. Йънг назова уеб страницата „ дом на животозастрашаваща дезинформация за COVID-19 “ в обява в своя уеб страница в сряда.

Херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и неговата брачна половинка Меган също изрекоха своите „ терзания “ по отношение на дезинформацията за ковид, само че обявиха, че ще продължат да работят с платформата.

В началото на януари група лекари, учени и здравни експерти подписаха отворено писмо до Spotify, базирайки се на информацията, популяризирана в подкаста на Джо Роган при разискването на пандемията от COVID-19.

Самият Роган разгласява в Instagram видео отговор на разразилия се спор.

Той отхвърли да се пробва да популяризира дезинформация, заявявайки, че "никога не се е опитвал да направи нещо в своя подкаст, с изключение на просто да приказва с хора ". Роган обаче поддържа концепцията за слагане на предизвестие за отвод от отговорност при започване на спорните епизоди от предаването.

„ Моето заричане към вас е, че ще направя всичко по силите си, с цел да се опитам да уравновесявам тези по-противоречиви гледни точки с гледните точки на други хора, с цел да можем да намерим баланс “, сподели той, добавяйки, че „ няма злост “ към Нийл Йънг или Джони Мичъл.

The Joe Rogan Experience е най-популярният подкаст на Spotify, с регистрирани 200 милиона изтегляния на месец.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР