Спот цената на златото нарасна с 0,37% след началото на

...
Спот цената на златото нарасна с 0,37% след началото на
Коментари Харесай

Златото и среброто продължават да поскъпват в понеделник

Спот цената на златото набъбна с 0,37% след началото на комерсиалния ден в понеделник, достигайки цена от 1511,38 $ за тройунция. Фючърсите на благородния метал също означиха повишаване, като цената на доставка след тридесет дни се повиши с 0,06%, а шестмесечната - с 16,13%. Това продължава тренда на повишаване на цената на златото, почнал от месец май, когато тройунция от метала се търгуваше против 1273 $. Според икономиста от OCBC Bank Хоуи Лий, представен от Reuters, цената на благородния метал не се чака да се намали под 1500 $ за тройунция в кратковременен проект. След като по време на търговията среброто доближи до двуседмично дъно от 17,89 $ за тройунция, металът в последна сметка също означи повишаване от 1,39% до 18,37 $ за тройунция.

В разгара на комерсиалната война Пекин е нараснал златните си запаси с близо 100 тона
В разгара на комерсиалната война Пекин е нараснал златните си запаси с близо 100 тона

Само през август запасите на Китай са нарастнали с близо 6 тона

Икономистът от Commerzbank Ойген Вайнберг показва пред Reuters, че цените на благородните метали на пазарите сега се движат главно от упованията на вложителите за нови дози количествени удобства от огромните централни банки по света. Очаква се Европейската централна банка първа да разгласи увеличение на стратегиите си за стимулиране на стопанската система по-късно през седмицата, а Японската централна банка да отговори на ревизираните в посока надолу данни за финансовите разноски на фирмите и експорта посредством в допълнение намаление на главните лихвени проценти през октомври. Председателят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл уточни, че централната банка ще " работи както е уместно " по време на идната среща на борда, която ще се състои на 17 и 18 септември. Пазарите обаче чакат Федералния запас да предприеме ограничения на съвещанието си в светлината на последните данни за забавящото се произвеждане и заетостта в страната.

Същевременно тържищата в Съединени американски щати регистрираха растеж по време на търговията в понеделник. Dow набъбна с 52 пункта (0,2%), S&P 500 - с 9,37 пункта, а Nasdaq - с 16,63 пункта. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР