Спортуването е важна част от здравословния начин на живот и

...
Спортуването е важна част от здравословния начин на живот и
Коментари Харесай

Спорт за здраве, а не за идеални форми: Физическата активност е грижа за себе си

Спортуването е значима част от здравословния метод на живот и има голям брой изгоди за нашето физическо и психическо благоденствие . Въпреки това, обществото постоянно предизвиква идеалните форми и външен тип , което може да докара до неправилна мотивация и настройка по отношение на спорта. Вместо да се фокусираме единствено върху постигането на съвършената фигура , би трябвало да се насочим към спортуването поради здравето ни.

Ето няколко аргументи за какво спортът е значим за здравето ни:

 enlightened Първо - спортуването ни оказва помощ да се  предпазваме от разнообразни болести и да поддържаме обикновено тегло.

►  Редовната физическа интензивност усъвършенства действието на сърцето , както и на кръвоносната система, което понижава риска от сърдечно-съдови болести .

► Освен това, спортуването оказва помощ за поддържане на обикновено тегло и управление на равнището на холестерола и кръвното налягане . Така че, като спортуваме за здраве , ние се грижим за цялостното си физическо благоденствие.

 enlightened Второ - спортът ни оказва помощ да подобрим психическото си здраве и прочувственото си положение .

► Физическата интензивност подтиква производството на ендорфини - хормони на щастието , които ни вършат по-радостни и по-съсредоточени. Това ни оказва помощ да се оправим със напрежението, тревогата и депресията .

► Спортуването може да бъде и отличен метод за социализация и създаване на нови другарства , което способства за нашето психическо благоденствие .

 enlightened Трето - физическата интензивност ни оказва помощ да се усещаме по-силни и самоуверени .

► Когато се занимаваме със някакъв спорт, ние развиваме мускулите си и подобряваме физическата си устойчивост. Спортуването предизвиква уважението към своето тяло, без значение от формата му. 

 enlightened  Четвърто - п одобрение на енергийното равнище и дълготрайност на живота.

► Активният метод на живот способства за възстановяване на енергийното равнище и увеличение на продължителността на живота. Редовната физическа интензивност оказва помощ за поддържането на функционалностите на организма и способства за оптимално здраве през целия живот.

Спортуването за здраве би трябвало да бъде приоритет за всеки, който цени своето богатство . Вместо да се стремим към идеални форми, би трябвало да се фокусираме върху грижата за своето тяло и удовлетворяването на неговите потребности. Здравето е същинската хубост, която се отразява и върху външния тип и върху психологичното благоденствие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР