Спортният тотализатор обновява пунктовете си с над 25 млн. лв.

...
Спортният тотализатор обновява пунктовете си с над 25 млн. лв.
Коментари Харесай

Спортният тотализатор обновява пунктовете си с над 25 млн. лв.

Спортният тотализатор обновява пунктовете си с над 25 млн. лева Част от парите са за разпечатване на лотарийни билети и за реклама. Това излиза наяве от регистъра с публичните поръчки на държавното дружество.

Най-много пари са заделени за доставка и печатане на талони за присъединяване в разнообразни разновидности на моментните лотарийни игри на тотализатора. Поръчката е на стойност 11 300 000 лева, като ориентировъчно количество на билетите е сред 25 000 000 и 28 000 000 бр. на годишна база през идващите две години, пише в. " Сега ".

Държавното дружество е изпратило покана за присъединяване до компанията " Демакс Ди Пи Ай " АД. Тя е предложила цена от 0,2491 лева без Данък добавена стойност за отпечатването на един ваучър, а за слагане на предпазен знак върху него - 0,0890 лева Комисията, която е разгледала предлагането, е решила, че то дава отговор на условията, само че към момента няма информация да е подписан контракт за осъществяването на публичната поръчка.

Освен това БСТ организира конкурс за ремонт и създаване на нови тото пунктовете в цялата страна. Предвидената сума за дейностите е 7 500 000 лева без Данък добавена стойност. Става дума за 218 пункта, като най-вече са в областите София, Бургас, Пловдив, Благоевград и Варна. Срокът за осъществяването е една година. До момента присъединяване в процедурата са съобщи 10 претенденти. Предстои да бъде оповестена дата на отваряне на ценовите оферти.

Държавното дружество ще влага и немалка сума в реклама. Заделената сума е 6 700 000 лева За тези пари е планувано да бъдат поставени общо 12 билборда в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Благоевград. Също по този начин ще бъдат основани няколко рекламни клипа - 3D анимация. Ще има и интернет реклама, както и такава в районни и печатни всекидневници. Освен това ще бъде нает най-малко един инфлуенсър за разпространение на тотото.

Пари ще бъдат изхарчени и за пазарно изследване, както и за направа на рекламни материали като писалки, ключодържатели, календари, бележници, USB флашки, чаши, чадъри, футболни топки, кърпи, елечета и други Останалата част от публичната поръчка включва образуване на събития и разпространение на програмата " Тото клуб ". Спечелилият претендент би трябвало да извърши всичко през идващите две години.

Българският състезателен тотализатор стана монополист на лотарийните игри след промени в закона през 2020 година, които не разрешиха на частни компании да продават лотарийни билети. Това се случи, откакто прокуратурата повдигна обвинявания на хазартния предприемач Васил Божков, че е ощетил държавната хазна със стотици милиони левове. Това докара и до оповестяване в неплатежоспособност на " Национална лотария ", която допреди няколко години беше главният печеливш от продажбата на билети за моментната лотария.

Приходите в Директива за птиците " Български състезателен тотализатор " бележат растеж с 13,2% за интервала септември 2022 година - март 2023 година по отношение на миналата година, което е 23,6 млн. лева повече доходи в безспорна стойност, регистрираха от Министерството на младежта и спорта. БСТ бележи растеж на приходите от 7% и през първите три месеца на 2023 година по отношение на същия интервал на 2022 година, който идва като разследване на усъвършенстваната организация на активността и по-сериозната интензивност и готовност на чиновниците и ресурсите на предприятието.

Спортното министерство отбелязва и наклонност на резистентен растеж на приходите от моментни лотарийни игри - 18,3%, където въздействието на инцидентни събития като размер на
джакпота не оказва въздействие. Общите доходи от хазартна активност на БСТ в интервала септември 2022 година - март 2023 година са в размер на 202,8 млн. лева, по отношение на 179,2 млн. лева за интервала септември 2021 година - март 2022 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР