Спортният министър на България Радостин Василев ще обяви утре отнемането

...
Спортният министър на България Радостин Василев ще обяви утре отнемането
Коментари Харесай

Спортният министър отнема лиценза на една от федерациите

Спортният министър на България Радостин Василев ще разгласи на следващия ден отнемането на лиценза на една от родните федерациите. Това разкри самият той.

" Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим обществено като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, само че в действителност има злоупотреби, които са доста съществени и аз няма да ги оставя ", сподели пред публицисти в Плевен министърът на младежта и спорта, но не пожела да разкрие коя ще е федерацията, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той добави, че се подават сигнали за нарушавания към разнообразни институции съгласно злоупотребите, за които става въпрос. Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", към полицията и следствените органи. " В този бранш би трябвало да има отмъщение за разрухата, която се е случвала ", акцентира министърът. 

" Има федерации, които имат проблеми с това по какъв начин регистрират разходването на средствата, отпуснати от страната. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в служба, са със забрани за осъществяване на надпревари и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управнически и юридически разногласия ", сподели още министърът на спорта.

" Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в обстановка на административен и документен безпорядък да съблюдават разпоредбите, само че мисля, че се научават ", безапелационен бе той. 

Министър Радостин Василев през днешния ден бе в Плевен във връзка състезателен празник за хора от всички възрасти, проведен от Общината. Той връчи премиите на 10 надарени плевенски деца с изяви в региона на спорта, науката и изкуството. От Плевен бе даден и стартът на Националната акция " 10 аргументи младежите да останат в България ", чийто патрон е министър Василев.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР