Спортният министър Красен Кралев обяви нова дата за откриването на

...
Спортният министър Красен Кралев обяви нова дата за откриването на
Коментари Харесай

Новият срок за откриването на ремонтираната "Фестивална" е 16 ноември

Спортният министър Красен Кралев разгласи нова дата за откриването на ремонтираната зала " Фестивална " - 18 ноември. Съоръжението, което ще носи името " Асикс сцена " против контракт за 100 хиляди лв. годишно, трябваше да отвори порти още през ноември 2016 година

Ремонтът на залата стартира на 11 февруари 2016 година и по задание и контракт с изпълнителя трябваше да приключи за 270 дни (около девет месеца). Оставката на предходния кабинет " Борисов " обаче докара до закъснение. След това беше подложен нов период от Кралев - март 2017 година Това обаче не се случи и откакто беше изтърван лекоатлетическият сезон на закрито, откриването на залата още веднъж се отсрочи.

При подписването на контракта с " Асикс " през юли Кралев разгласи, че откриването ще се състои през септември. Миналия месец от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) обявиха, че залата би трябвало да отвори порти до края на октомври. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов обаче посочи, че се чака министър председателят Бойко Борисов да разгласи точната дата, тъй като желае да участва на церемонията.

" Асикс сцена " ще отвори порти на 16 ноември, лекоатлетите към този момент си имат дом. След като се открие залата, продължаваме с реконструкцията и на стадион " Академик ". Така спортистите ще си имат освен зимен, само че и летен дом ", сподели Кралев в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Спортният министър добави, че той и екипът му ще продължат да вършат " нонстоп вложения в спортните бази с тези средства, с които разполагаме ". Той се похвали, че непрестанно се откриват нови и реновирани обекти и уреди.

" На 10 ноември откриваме напълно реконструиран комплекс " Академика " на 4-и километър, където ще има 25-метров плувен басейн. Зала за волейбол, където волейболистите на " Левски ", на Владо Николов, ще могат да упражняват. Зала за бокс има. Малка зала за художествена гимнастика, където дечицата да могат да упражняват - един освежен комплекс в границите на 1 млн. лв., които в този момент се открива. На 25 октомври откриваме зала в Димитровград, на 26 октомври откриваме залата на Станка Златева в Сливен. В понеделник започнахме ремонта на Зимния замък. Знеате какви саги бяха там. Зала в Шумен ще бъде открита през декември. Залата в Бургас ще е подготвена до една година ", изреди Кралев.

" Отделно отделяме за ремонт на съществуващи здания за подготовка, тъй като за надпревари към този момент имаме задоволително зали. Най-голямата ми болежка обаче остава спортът в учебно заведение. Много време е подценяван и всички гледат с голямо пренебрежение към този предмет. Знам, че не на всички места има физкултурни салони. Затова се опитваме с по-интензивни темпове (да строим). Постоянно се работи ", сподели още спортният министър.

Той изясни, че първичният проект е бил ремонтът на Зимния замък да завърши за три-четири месеца. " Но ще го проточи в границите на шест месеца, с цел да не се наруши подготовката на децата и елитните ни спортисти. За идващия сезон ще е подготвен. "

Кралев се разграничи от всеобщото строене на спортни зали по Програмата за развиване на селските региони. " Приключи тази стратегия от дълго време. Тя е писана доста от дълго време. Дори не желая да разясня от кои хора по времето на кое държавно управление е писана. Във всеки случай не е по времето на първото държавно управление на господин Борисов. Писана е преди този момент. Тогава са заложени параметрите ", сподели спортният министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР