Спортният министър Андрей Кузманов и кметът на Слатина огледаха „Червено

...
Спортният министър Андрей Кузманов и кметът на Слатина огледаха „Червено
Коментари Харесай

Спортният министър огледа „Червено знаме” и обсъди бъдещето на базата

Спортният министър Андрей Кузманов и кметът на Слатина огледаха „ Червено знаме “ и разискаха бъдещето въз основата

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и кметът на столичния регион „ Слатина “ Георги Илиев се срещнаха на плувен комплекс „ Червено знаме “. Двамата направиха дълга обиколка на спортната база по цялото продължение на ул. „ Асен Йорданов “ от 4-ти километър към бул. „ Шипченски проход “. В нескончаем диалог те разясниха актуалното положение и бъдещето на спортните обекти, които са от национално значение.

Спортните уреди – зала „ Арена Арамеец “ и комплекс „ Червено знаме “ с плувните басейни, хотелът, залите по гимнастика, битка и волейбол, са благосъстоятелност на ММС, само че всички те са на територията на регион „ Слатина “.

Министър Кузманов и кметът Георги Илиев бяха не запомнили за политиката и потънали в полемика за визията на спортната база в тази част на столицата. Двамата не разясниха по кое време, по какъв начин и за какво се е стигнало до това положение на „ Червено знаме “, а с визия за бъдещето и избавяне на съществуващата база разискаха благоприятни условия за възобновяване на спортните уреди, както и разновидностите за публично-частно партньорство или поддръжка от страната.

„ Спортът е обществен феномен и сме длъжни да осигурим на децата и състезателите място, надлежно да спортуват и за подготовка “, сподели министър Кузманов. „ Можете да разчитате на поддръжка и подпомагане “, даде обещание кметът на „ Слатина “ Георги Илиев.

Разговорът сред двамата стартира и приключи, спазвайки изискването, че при всички действителни благоприятни условия за възобновяване и надграждане на спортната база наложително би трябвало да се резервира предназначението – за спорт, обществената функционалност на спорта. При интерес там да има строителство, то би трябвало да е единствено и само здания и уреди с предопределение и функционалности, подпомагащи спорта, безапелационни бяха Кузманов и Илиев.

Спортният министър и районният кмет огледаха и прилежащите площи и терените от другата страна на ул. „ Асен Йорданов “ и разясниха по какъв начин може да се надгради съществуващата база, само в услуга на спорта. Двамата се сплотиха към мнението, че цялата зона е извънредно подобаваща да се трансформира в спортно градче, в което могат да се организират спортни надпревари на най-високо равнище и на никого няма да се пречи, защото зоната е отдалечена, наоколо няма жилищни здания, а регионът е отзивчив с положителни транспортни връзки и переспективи.

През 80-те години на „ Червено знаме “ българското плуване завоюва първите европейски трофеи и медали на Европейското състезание. Възстановяване на оборудванията, рационализация и съответно ръководство биха трансформирали тази спортна база в една от най-хубавите в Европа за подготовка на елитни спортисти от страната и чужбина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР