Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета публикува любопитни детайли около

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета публикува любопитни детайли около
Коментари Харесай

Джарета: Футболът вкарва над милиард евро в хазната на Италия

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета разгласява любопитни елементи към значимостта на футбола за обществото и стопанската система в Италия.

" В последните дни се приказва доста за футбола, за цифри, пари, приходи и по този начин нататък. В такива обстановки е допустимо да се очертае много неверна и подвеждаща картина на футболната система, поради какъв брой доста хора обичат този спорт.

Футболът вълнува над 30 милиона италианци, а работещите в тази сфера са 300 000 души, които устоят 300 000 фамилии и генерират 1% от брутния вътрешен артикул. Освен това, италианският футбол генерира 3 милиарда евро доходи, а общо сумата, която се върти към спорта в страната, е 8 милиарда.

Футболът е значим и за цялата нация, защото заплаща 1 милиард и 250 млн. евро налози, като 130 милиона отиват за медицинските заведения в страната. Когато разберем какво значи футболната система за Италия, едвам тогава можем да стартираме да я проучваме. В момента обаче приоритет на страната е да мисли за всички наранени от ковид и да сме сигурни, че на това кръвопролитие скоро ще бъде комплициран край. Всички страдат прекомерно доста сега. Ще би трябвало последователно да се връщаме към живота, а футболът е едно от нещата, които хората обичат най-вече ", написа Джарета в обществените мрежи.

" Тема Спорт " Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР