Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета е предложил не един,

...
Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета е предложил не един,
Коментари Харесай

Джарета предложил Серсе Козми на ЦСКА

Спортният шеф на ЦСКА Кристиано Джарета е предложил не един, а няколко италиански треньори за поста на " Армията ", който бе овакантен от Люпко Петрович.

Сред разновидностите на Джарета за идващ треньор на ЦСКА е 61-годишният Серсе Козми, с който са доста близки другари.

Козми в никакъв случай не е бил професионален играч, а треньорската му кариера започва доскоро повече от 3 десетилетия. Козми е работил в Серия " А " отпред на Перуджа, Удинезе, Ливорно, Палермо, Лече и Сиена.

Най-дълго е отпред на втородивизионния Арецо от 1995 до 2000 година, а по-късно е 4 години в Перуджа, до 2004г. Дава път на играчи като Марко Матераци, Хидетоши Наката, Фабрицио Миколи и Фабио Гросо. През 2005 година печели Серия " Б " с Дженоа, само че напуща поради различия с президента. Това обаче го изстрелва към поста в Удинезе. С фриуланите взе участие в квалификациите на Шампионската лига, само че е уволнен през февруари 2006 година Впоследствие Козми води Ливорно, Палермо, Лече и Сиена в елита, както и втородивизионните Бреша, Пескара, Трапани, Асколи и за последно Венеция, където е от март до юли тази година. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР