Спортният директор на тима на Алпин във Формула 1 Алън

...
Спортният директор на тима на Алпин във Формула 1 Алън
Коментари Харесай

Алпин преживя кошмарен уикенд в Баку

Спортният шеф на отбора на Алпин във Формула 1 Алън Пърмейн изясни след Гран При на Азербайджан в Баку, че в никакъв случай до момента не му се е случвал толкоз призрачен уикенд.

За Баку в Алпин бяха приготвили нов под и още нововъведения, само че откакто колата на Пиер Гасли се подпали в петък, програмата на отбора внезапно се промени – наложи се промяна на мотор, ремонт след произшествия, промени на настройките и т.н, а в самия завършек на неделното съревнование Естебан Окон влетя в бокса за промяна гуми и завари стена от хора пред себе си на алеята пред боксовете.

„ Не мога да сравня този уикенд с нито един различен – призна Пърмейн. – Беше доста с напрежение и тежко, няма различен подобен уикенд. ”

В петък всичко потегли от теч на хидравлична течност в колата на Гасли, който до докара до запалването на мотора. След това Гасли катастрофира при започване на квалификацията. Окон пък завъртя малко обиколки в свободната подготовка поради проблем със скоростната кутия, а това означаваше, че отборът не е наясно с настройките и за двете коли за квалификацията в петък. След това, в събота колата на Окон беше извадена от закрития парк, с цел да се създадат промени в настройките й за неделя, като той започва от алеята пред боксовете.
 И лекар Марко даде обещание да няма заповеди от бокса И лекар Марко даде обещание да няма заповеди от бокса
„ Механиците ни работиха доста интензивно този уикенд – изясни Пърмейн. – Смяната на мотора на Пиер беше сложна задача, само че тази тяхна борба остава зад кулисите. Целият уикенд беше доста тежък, след което ги чака 14-часов полет до Маями и някои от тях стартират работа във вторник заран. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР