Спортният директор на маратон София 2023 Даниел Дуков даде специално

...
Спортният директор на маратон София 2023 Даниел Дуков даде специално
Коментари Харесай

Даниел Дуков пред БНТ: Маринела Нинева има сериозен потенциал и може да бъде звезда в нашата атлетика

Спортният шеф на маратон " София " 2023 Даниел Дуков даде особено изявление за Българска национална телевизия, в което разяснява юбилейното 40-о издание на конкуренцията, което се организира през днешния ден по улиците на столицата.

Тазгодишното съревнование завърши с нов връх на трасето при мъжете, подложен от спечелилия Матю Киплагат, а пред нашата камера Дуков призна, че това достижение е било предстоящо.

" Очаквахме този връх. Бяхме поканили положителни състезатели, които да бъдат в конкуренция между тях, с цел да смъкват върха и съумяха. Освен за нас това е радващо и за тях, тъй като те получават точки за международната класация ", показа един от уредниците на събитието.

Бившият първенец в маратона поздрави още българката Маринела Нинева, която приключи втора при дамите и също така смъкна повече от три минути от персоналния си връх.

" Аз персонално приветствам Маринела Нинева за нейното достижение и нека бяга още по-бързо в бъдеще. Тя има сериозен капацитет и може да бъде звезда в нашата атлетика ", разяснява Дуков.



Накрая спортният шеф на Софийския маратон изрази задоволството си от големия интерес към днешния маратон и прикани следващата година всички искащи да вземат участие да се записват от по-рано.

" Хареса ми, че имаше доста огромен интерес към маратон. Днес на старт имаше над 6000 души, което в никакъв случай не се беше случвало. Негативното е, че в последния миг се записаха прекалено много искащи да вземат участие и най-после се оказа, че за част от тях нямаше медали. Искам обаче да осведомявам тези хора, че в идващите няколко дни ще пуснем нова поръчка за разработване на медали, а по-късно ще осведомяваме и хората по какъв начин могат да си получат оценките ", приключи Даниел Дуков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР