Спортният директор на Макларън Ерик Булие напуска отбора като част

...
Спортният директор на Макларън Ерик Булие напуска отбора като част
Коментари Харесай

Спортният директор Ерик Булие напусна Макларън

Спортният шеф на Макларън Ерик Булие напуща тима като част от огромното преструктуриране, което стартира в Уокинг. На негово място като нов състезателен шеф е назначен някогашният първенец в Индикар Жил де Феран.

BREAKING: Eric Boullier quits as McLaren's racing directorhttps://t.co/OK5m3f0bzc

Gil de Ferran becomes sporting director in revamped technical team pic.twitter.com/12Vtg3pU9P
— Sky Sports F1 (@SkySportsF1) July 4, 2018
Макларън започнаха сезон 2018 с мотори Рено и упоритостта да се противопостяват на Ред Бул, с които употребяват идентични задвижващи единици, само че вместо това разочароват с представянето си. Дуото на тима Стофъл Вандоорн и Фернандо Алонсо се проваля в квалификациите, неуспявайки да влезе в топ 10. Макларън се намира на шеста позиция в класирането при конструкторите с 44 точки – с тъкмо 200 по-малко точки от водачите Ферари.

Булие бе подложен на съществено напрежение от управлението поради неуспеха на отбора да се причисли към елита макар новата договорка с Рено. Преди Гран При на Австрия Макларън не съумяха да отбележат точки в три кръга, а за съпоставяне Ред Бул реализираха три победи.

В изказването на Макларън се споделя още, че тимът ще направи великодушна инвестиция в желанието си да върне тима в челото на стартовата редица.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР