Спортният директор на Формула 1 Рос Браун потвърди, че новите

...
Спортният директор на Формула 1 Рос Браун потвърди, че новите
Коментари Харесай

Без експерименти по формата на стартовете във Ф1

Спортният шеф на Формула 1 Рос Браун удостовери, че новите притежатели от „ Либърти Медия” на този стадий не имат намерение да тестват нови формати за спортните уикенди.

Миналият сезон бе признат със смесени усеща от почитателите. Макар да имаше някакво по-сериозно опълчване сред Ферари и Мерцедес, през втората половина от сезона немския отбор издуха съперниците си, което донесе и четвърта международна купа за Люис Хамилтън. По-тревожен бе фактът, че поради измененията в условията за дизайна на болидите изпреварванията понижиха на половина.

Кой какъв брой похарчи във Формула 1 през 2017-а?

Американските босове на Ф1 пробваха да вдъхнат малко повече сила, решавайки се на стъпката да обновят логото на конкуренцията. Иначе техническите регулации остават съвсем недокоснати, което чертае сериозна възможност за още един сезон под диктовката на Мерцедес.

Колкото до метода на провеждането на надпреварите, Браун смята, че актуалната формула е удачна. Преди време се чуваха клюки за съкращаване на надпреварите и даже съставянето на Гран При в два обособени старта както е във Формула 2.

Мерцедес за "ореола ": Тежи, извънземен е, желаеме да го отрежем

„ Смятам, че дължината на надпреварите е правилната”, сподели Браун. „ Не е нито прекомерно дълго, нито прекомерно късо, надпреварата ангажира вниманието.”

„ Искаме стартовете да еволюират, да имат своите върхови моменти и да наподобяват поредни. Не съм сигурен, че мислим за смяна в дължината на надпреварите. Смятам, че можем да създадем други неща, с цел да усилим интензитета на прекарването им. Квалификацията също действа добре.”

„ За мен е отворена полемиките към петъчните тренировки – дали би трябвало да са две сесии и ли просто една следобедна. Факторът, който би трябвало да се вземе под внимание тук, е общият брой на надпреварите, които имаме”, добави Браун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР