Спортният арбитражен съд (КАС) обяви, че не разглежда ситуацията с

...
Спортният арбитражен съд (КАС) обяви, че не разглежда ситуацията с
Коментари Харесай

Добри новини за уличената в употреба на допинг руска фигуристка

Спортният трибунал (КАС) разгласи, че не преглежда обстановката с съветската фигуристка Камила Валиева след отсрочената гала по връчването на медалите в отборната конкуренция от Олимпийските игри в Пекин, оповестиха за ТАСС от пресслужбата на КАС.

Във вторник Международният олимпийски комитет (МОК) анулира церемонията по награждаването след отборния шампионат, базирайки се на незабавни правни условия, които би трябвало да бъдат изяснени с Международния съюз по кънки.

В сряда интернет порталът "Inside the Games " допусна, че повода за забавянето на церемонията може да е поради проблеми с допинг тестванията на Валиева. Според уеб страницата тя е дала позитивен допинг тест през декември предходната година.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина по-късно заяви, че Камила Валиева не е отстранена от самостоятелното съревнование при дамите на Игрите в Пекин.

"Спортният трибунал не се занимава с този въпрос. Съответно не можем да го разясняваме ", се споделя в изказването на КАС.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР