Спортният административен трибунал в Испания заведе дело срещу президента на

...
Спортният административен трибунал в Испания заведе дело срещу президента на
Коментари Харесай

Скандалната целувка на испанския футбол: Луис Рубиалес заяви, че ще отстоява позицията си

Спортният административен арбитражен съд в Испания заведе дело против президента на футболната федерация, Луис Рубиалес, който отхвърля да се отдръпна от поста си. Властите ще решат дали е злоупотребил с ситуацията си и дали е навредил на репутацията на футбола.

Рубиалес целуна футболистката Йени Ермосо от националния тим по време на награждаването след Световното за дами, което Испания завоюва. Самият той твърди, че целувката била по взаимно единодушие, само че Ермосо отхвърля.

Спортният министър на страната съобщи, че казусът се е отразил отрицателно на испанския футбол.
Когато очите на света бяха приковани в испанските играчи, някои събития нанесоха мъчно поправими вреди на спорта и на имиджа ни като страна.
Микел Исета, министър на културата и спорта на Испания

А след седмица безмълвие, самият Рубиалес разяснява, че е станал жертва на клеветническа акция и ще продължи да отстоява позицията си, " с цел да потвърди истината ". Протестите с апели за оставката му обаче не стихват.
Трябва да насочим цялото си отвращение към него, да се борим против това и да създадем голям обществен напън, с цел да го принудим да напусне.
Корал де ла Торе, протестираща

В поддръжка на Ермосо десетки дами оповестиха, че няма да играят за Испания, до момента в който Рубиалес не се отдръпна, а управляващите в страната, както и FIFA, стартираха следствие.

А в обществените мрежи се появиха фрагменти от момента след целувката. На тях се вижда по какъв начин Ермосо и други футболистки се забавляват със случката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР