Спортните залози съществуват, откакто съществуват спортовете като цяло. Първите сведения

...
Спортните залози съществуват, откакто съществуват спортовете като цяло. Първите сведения
Коментари Харесай

Историята на спортните залагания от древността до днес

Спортните залози съществуват, откогато съществуват спортовете като цяло.

Първите сведения за
залагания на спортни събития датират отпреди повече от две хилядолетия. Любовта на жителите на Древна Гърция към спорта води до основаването на Олимпийски игри, както и на най-ранните записи на залози върху изхода от разнообразни надпревари, част от Игрите.

След гърците, манията по спортните
залози превзема и Римската империя, където те са даже легализирани със закон. По-специално, римляните са правили залози на гладиаторските борби. Но даже и когато този античен тип спорт в последна сметка престава да се практикува, любовта към залаганията оцелява и продължава да се популяризира в доста други краища на Европа и света.

По време на Средновековието, някои религиозни водачи се пробвали да накарат управляващите да забранят
хазарта със закони и до известна степен (и на места) са успяли. Това е принудила спортните залагания да се пренесат в ъндърграунд-а, където не престават да съществуват и даже се разрастват дружно със основаването на нови спортове и игри.

По-късно в историята,
хазартът става доста известен в Англия и изключително залозите на конни надбягвания. Англичаните популяризират тази процедура из останалата част на света, изключително в Съединени американски щати - там залозите на конни надбягвания бързо се трансформират в обичано развлечение за доста хора.

Като цяло, ползата към
залаганията не престава да се усилва от древността до през днешния ден. Това важи с изключителна степен за цяла Европа, която се е трансформирала в международен център на спортните залози.

Едно от нещата, които най-вече са спомогнали за разширението на известността на спортните
залагания, е увеличението на броя на спортните събития, на които хората биха могли да влагат парите си. Повечето от спортовете, които познаваме през днешния ден, не са били даже основани преди единствено два века. Дори и Цар Футбол, който през днешния ден е превзел целия свят, не е бил прочут за никого преди 19-и век. Днес, букмейкърите оферират залози на десетки типове спорт, от футбол и тенис до електронни спортове. Efbet, да вземем за пример, разрешава на играчите си да залагат на близо 30 разнообразни спорта.

Онлайн спортни
залагания

Колкото и да си приказваме по какъв начин спортните
залагания са се развивали непрекъснато през вековете (и това да е изцяло вярно), без подозрение никой различен обособен фактор не е дал по-голям подтик на спортните залагания от появяването на интернет и международната мрежа.

В пре-интернет ерата, спортните
залагания, въпреки и известни, в никакъв случай не са били толкоз публикувани, колкото са през днешния ден. Благодарение на уеб уеб страниците за спортни залози, хората могат да залагат когато и да е, от всяко място и на всяко устройство. Вече не е належащо залагащите да посещават пункт или офис на букмейкър - те могат да залагат от дивана си, до момента в който гледат мач, или даже от стадиона, употребявайки смарт телефоните си.

Всичко това бе безусловно невероятно преди края на 90-те години, когато бяха основани първите онлайн букмейкърски къщи. Около 10 години по-късно,
букмейкърите започнаха да създават първите си мобилни приложения, с помощта на което играчите към този момент могат да залагат освен когато са си у дома, а където и да се намират.

История на спортните
залагания в България

Официалната история на спортните
залагания в България може да бъде проследена до 1957 година, когато е обещано началото на играта " Тото 1 " от Българския състезателен тотализатор (БСТ), който си остава безспорен монополист на хазартния пазар в страната до измененията през 1989 година

След измененията, дружно с БСТ, опция за спортни
залози стартира да предлага и частната компания " Еврофутбол ", която създава мрежа от хиляди пунктове за залози в цялата страна.

В началото на ХХI век, експертите регистрират първият по-сериозен растеж на броя на играчите, които избират да залагат във към този момент одобрените по това време в Европа онлайн
букмейкъри.

Тенденцията на повишаване на онлайн играчите се забързва, защото от ден на ден играчи схващат за преимуществата на онлайн операторите, а точно по-добрите коефициенти, множеството
залози, съществуването на бонуси (във Fbet.bg можете да прочетете за всички бонуси на букмейкърите в България) и, несъмнено, опцията да се залага доста по-бързо, без излизане от у дома.

2013 година е основна за развиването на онлайн залозите в нашата страна, защото тогава страната стартира да изисква от операторите да имат лиценз, с цел да работят в страната, както и да заплащат налози и такси. До момента, подобен лиценз са получили
букмейкърите Efbet, Winbet, 7777 Националната лотария, Bet365, Betfair и Bwin.

Няма по какъв начин да се предвижда по какъв начин ще се развият залозите оттук насетне, само че историята може да ни научи на едно - на спортни събития не е спирало да се залага, откогато съществуват спортните събития, тъй че няма причина да чакаме това да се промени в бъдеще.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР