Спортните журналисти от Югоизточна Европа, които бяха в Пазарджик за

...
Спортните журналисти от Югоизточна Европа, които бяха в Пазарджик за
Коментари Харесай

Спортните журналисти от Югоизточна Европа засадиха чинари в Градината на света в Пазарджик

Спортните публицисти от Югоизточна Европа, които бяха в Пазарджик за конгреса на Асоциацията на спортните публицисти от Югоизточна Европа (SEESJA), засадиха дървета в " Градината на света ".

Президентът на Европейската асоциация на спортните публицисти (AIPS Europe) Чарлз Камензули (Малта) и сътрудниците му от България, Унгария, Турция, Гърция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, Молдова и Кипър приветстваха концепцията и благодариха за опцията да бъдат част от огромния план.
 Министърът на спорта и кметът на Пазарджик участваха в конгреса на Асоциацията на спортните публицисти от Югоизточна Европа
Министърът на спорта и кметът на Пазарджик участваха в конгреса на Асоциацията на спортните публицисти от Югоизточна Европа

Председателят на " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува " Ренета Камберова даде персонален образец със засаждане на дърво дружно с президента на Българската асоциация на спортните публицисти Найден Тодоров.

Гостите от всички страни одобриха с голяма отговорност задачата и усърдно я извършиха. С доста смях, въодушевление и положително отношение те станаха част от " Градината на света " в Пазарджик. Така в нея се оформи и специфичен ъгъл на противоречивите публицисти от Европа. Точно до него се намира и специфичният ъгъл на носителя на " Златната топка " Христо Стоичков. Лично той направи първата копка на " Градината на света ". Специалният му ъгъл е във формата на осмица. Стоичков си пожела неговият ъгъл да бъде с български рози. Спортните публицисти пък засадиха чинари.

" Градината на света " съставлява най-голямата балканска повърхност с растителни типове от България, Балканите, Европа и света. С дейната помощ на голям брой посланици, консули и други дипломати в страната, ще бъдат обезпечени растителни типове, обичайни за другите краища на света. Градината насочва и ясно политическо обръщение, като надскача разликите сред обособените страни и подава ръка в търсене на допирни точки сред всяка просвета, общественост и език.

Българската асоциация на спортните публицисти провежда конгреса на Асоциацията на спортните публицисти от Югоизточна Европа (SEESJA) в партньорство с Община Пазарджик, Асоциация " Докосни дъгата ", съдружие " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува ", съдружие " Младежки гвардейски отряди " и със съдействието на Българския състезателен тотализатор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР