Спортните хора във Варна са в шок и не могат

...
Спортните хора във Варна са в шок и не могат
Коментари Харесай

Във Варна си имат море, но избраха за Спортист на годината алпинист по подмолен начин

Спортните хора във Варна са в потрес и не могат да повярват, че това се случва! Назрява невъобразим състезателен скандал и в случай че не се стигне знамение в идващите 24 часа, той ще стане факт на следващия ден вечер след 19 часа в зала „ Конгресна” на Двореца на спорта и културата.

Тогава, наред с концерт и шоу на спортни звезди, измежду които Орлин Павлов и Йордан Йовчев, ще бъде закрита годината, в която Варна стана Европейски град на спорта за 2019 година, и оповестени резултатите от обичайна анкета на локалните спортни публицисти за „ Спортист на годината на Варна”.
Именно обаче подмолният метод, по който бе избран спечелилият в допитването за 2019 година, е в основата на този невиждан скандал.

Според достоверна информация за Спортист на Варна за годината ще бъде провъзгласен Атанас Скатов, който е картотекиран във варненското туристическо сдружение „ Владислав Варненчик”.
Дотук добре и нищо персонално срещу Скатов. Безспорно е, че неговите достижения и изкачените 8-хилядници са самопризнание за България.

Признания за Варна ли са обаче те, откакто надали спортните хора в града знаят на кой клуб е играч.

Оставяме настрани и фактът, че в никакъв случай планинар не е бил Спортист №1 на България или попадал в призовата тройка на най-престижната ранглиста. Дори най-голямата ни легенда в алпинизма Христо Проданов, който загуби живота си, откакто покори Еверест и потегли да слиза надолу, не влезе в Топ 3 на най-хубавите ни спортисти през 1984 година.

Явно обаче, Варна не е в България, щом ще сътвори подобен казус. Или по-точно уредниците на анкетата „ Спортист на Варна за годината” от Дирекция „ Спорт” на Община Варна се считат за страна в страната.

Защо ли? Защото методът, по който дефинираха тазгодишният победител е неприличен, срамен и неприемлив.
Та защо иде тирада:

Ето ви обстоятелствата, а вие, читатели, преценявайте:

Първо. В анкетата са взети гласовете едвам на 9 спортни публицисти.
Вие чували ли сте за анкета за Спортист на годината, било то на България, било то на първите три града у нас, или да речем по света, в която да са дали своят вот толкоз малко медии?

Второ. 5 от тези 9 по този начин наречени спортни публицисти са дали вота си за Скатов. Но, забележете по какъв начин? Единият от тях е пиарът на Дирекция „ Спорт” към Община Варна, вторият е публицист от телевизия, която има контракт с Община Варна, третият е минал 80-те, а четвъртият е на щат в медия, чийто началник е общински консултант и подопечните му прецизно извършват спуснатите заповеди „ отгоре”. Петият дал своя вот за Скатов на този стадий не е прочут. Но несъмнено и няма да стане прочут, тъй като стигаме до следващия абсурд...

Трето.
За поредна година и в прорез с всички правила анкетните листи няма да бъдат предоставени на присъстващите на церемонията, нито поместени в Интернет. Аргументите за това на пиара на Дирекция „ Спорт” към Община Варна са два – спортните публицисти се опасяват вотът им да стане обществено притежание, а настрана и Община Варна не позволява анкетните листи да бъдат показани.
След тази изрядна операция, в която като свински вътрешности са оплетени общински спортни шефове и послушни публицисти, можем да кажем единствено едно: Честито, Наско Скатов! Но, в случай че той знае по какъв начин е определен за Спортист №1 на Варна, надали би се зарадвал на премията.

P.S. От цялата работа на облага е кметът на Варна Иван Портних, който е болен от шарка и няма да се черви на сцената, на която по традиция излиза, с цел да връчи наградата на спечелилия.
Никола Красимиров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР