Спортните автомобили на Porsche AG са популярни и, ако можем

...
Спортните автомобили на Porsche AG са популярни и, ако можем
Коментари Харесай

Колко получават служителите на Porsche?

Спортните коли на Porsche AG са известни и, в случай че можем по този начин да се изразим, мечтани, само че имат един значителен минус - не са евтини. Смятате ли, че това се отразява на заплатите на чиновниците в компанията?

Porsche AG създава своите коли единствено в Германия. Производителят е със седалище в Цуфенхаузен, който е квартал в Щутгарт, където е ситуиран и неповторим музей, прочут на почитателите на марката. Статутът на производител на премиум спортни модели и първокласни SUV-та притегля доста искащи да изградят кариера в Porsche.

`Колко

Фактът, че Оливър Блуме, ръководител на борда на Porsche AG от 2015 година, печели повече от обичайно, може би няма да изненада никого. Но по какъв начин се отразява непостижимата цена на известни модели като Porsche Taycan, 911 или Cayenne върху заплатите на елементарните и не толкоз елементарни чиновници на компанията?
Начална стъпка - стажанти
По целия свят към 36 000 чиновници пазят цветовете на Porsche, а компанията към момента поддържа имиджа си на дребна швабска ковачница за спортни коли. За разлика от Daimler AG, където заплатите зависят от равнищата на ръководство, Porsche практикува малко по-различна подчиненост.

Платформата за набиране на личен състав Glassdoor дефинира Porsche AG за най-популярния шеф предходната година. Стажантите получават заплата в сходство с груповия контракт на IG Metal (металургична и електрическа промишленост), оповестява Bild.

През първата година на образование те могат да разчитат на сума от 976 до 1 037 евро на месец, по-късно - от 1 141 до 1 264 евро на месец. Експертите споделят, че стажът е най-хубавият метод да станеш член на екипа на подобен готин шеф като Porsche AG.

Тези, които след това заемат заветното място в екипа на компанията, могат да разчитат на годишна заплата от 15 100 евро, оповестява Bild, базирайки се на данни от портала Job Kununu. От друга страна, студенти, които са обучавани от завода, след това получават годишна заплата от 12 480 - 21 120 евро.
От дипломиран служащ до изпълнителен директор
От груповия контракт с IG Metal зависят освен заплатите на стажанти и студенти, само че и на доста други чиновници на компанията. Например, дипломиран служащ в производството печели към 50 400 евро годишно, до момента в който така наречен промишлен монтьор печели приблизително 52 900 евро, оповестява Bild. Изследователските инженери на Porsche получават приблизително 85 700 евро годишно, до момента в който ръководителите на екипи могат да се радват на годишна заплата от 100 600 евро.
`Колко

Отгоре са единствено звездите. В смисъл тези експерти, на които не се заплаща по тарифната канара. Сред тях са да вземем за пример мениджърите, свързани с доставката на авточасти - тяхната годишна заплата може да доближи 150 000 евро, мениджърите в региона на производството на прототипи получават малко повече - до 170 000 евро.
Над звездите е единствено ръководителят на борда
Начело на корпоративната конструкция на Porsche AG е ръб на шефовете, управителен от Оливър Блуме. Според Bild той е над звездите, защото печели към 4,76 милиона евро годишно, по този начин е било преди годините на ковид, по този начин е и през днешния ден. Фактът, че ръководителят на борда на Porsche има Porsche Taycan е съвсем наложителен. Една електрическа спортна кола коства доста пари, само че предходната година са продадени 20 000 такива коли.

Търговският триумф на Porsche AG не заобикаля чиновниците: компанията прави облага - и се раздава награда на всеки от 36 000 души. През 2019 година да вземем за пример бонусите възлизат на 9 700 евро на " глава ", което за някои чиновници дава отговор на три цялостни месечни заплати. В допълнение, за известните модели на Porsche, чиновниците получават 20% " вътрешна " отстъпка.
Статистика на продажбите
Историята на Porsche AG датира от малко дизайнерско бюро, което е намерено от Фердинанд Порше през 1931 година в Щутгарт. Марката е благосъстоятелност на Volkswagen Group от доста години.
`Колко

Най-силният резултат в историята на компанията е маркиран предходната година - Тогава Porsche е доставила 301 915 нови автомобила на своите клиенти по целия свят. Това е с 11% повече от 2020 година Моделите с най-голямо търсене още веднъж са SUV-та. От Macan са продадени 88 362 коли, до момента в който Cayenne е станал владеене през предходната година на 83 071 души.

От напълно електрическото Porsche Taycan са доставени 41 296 единици, което е два пъти повече от броя на доставките по отношение на миналата година. Заедно с това на клиенти са предадени 38 464 бр. от паметния модел 911 модела, а 30 220 покупко-продажби са за Panamera. Наточените 718 Boxster и 718 Cayman дружно „ събират “ 20 502 поръчки. В Европа са продадени 86 160 броя, от които в Германия - 28 565 броя. В Съединени американски щати - 70 025 броя, в Китай - 95 671 броя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР