Спортната зала в Кърджали, която предстои да бъде построена, ще

...
Спортната зала в Кърджали, която предстои да бъде построена, ще
Коментари Харесай

ММС обновява спортни зали в цялата страна

Спортната зала в Кърджали, която следва да бъде издигната, ще бъде употребена като модел за създаване на дребни зали с потенциал до 1200 души и в други обитаеми места. Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев в предаването “Седмицата ” по Дарик радио.

По думите му, страната няма да влага повече в огромни спортни зали. “За да бъдат рентабилни огромните зали, там непрестанно би трябвало да има концерти и спортни мероприятия, както и хора, които да ги създават. За страдание, липсват мениджъри в региона на спорта. Не е задоволително единствено залите да бъдат издигнати, някой би трябвало да ги ръководи по-късно. Държавата не може да ги финансира директно ”, разяснява Кралев. Според него дребните обитаеми места имат потребност от спортни уреди, само че там не могат да се съберат повече от 1000-1200 души аудитория.

Министър Кралев уточни, че сега се ремонтира Националният център по художествена гимнастика. “Всеки миг златните ни девойки ще се върнат назад да упражняват в центъра, който беше в пагубно състояние ”, сподели той. Красен Кралев акцентира, че са направени огромни вложения в леката атлетика. “Асикс Арена ” беше възобновена и сега още веднъж е дом за спортистите ни. Ако не разполагат със закрити зали през зимата, се прекъсва целият цикъл от тренировки ”, разяснява той. В Пловдив завършва ремонтът на залата на “Локомотив Пловдив ”, където тренира Габриела Петрова, почнало е възобновяване и на залата на “Ботев Пловдив ”, където тренира Александра Начева. “Това е извънредно значимо за подготовката на двете ни най-големи звезди в тройния скок ”, сподели Кралев.

В Кюстендил сега се ремонтира закритата писта по лека атлетика, в Добрич стартира възобновяване на единствената закрита 200-метрова писта в Източна България, т.е България ще разполага с две кръгли 200-метрови писти. Направен е ремонт на тенис кортовете на “Левски ” в Борисовата градина, прави се зала за тенис на маса в Полски Тръмбеш, зала за волейбол в Перник, възвръща се ветроходната база на състезателен клуб “Бриз ” във Варна, ремонтира се спортната площадка в едно от учебните заведения в Айтос.

“Направихме ремонт на една фантастична зала във Варна - „ Владислав “, за която всяка година отделяхме средства, която е с потенциал 1200 индивида и поддържа футзал, тенис, скално катерене. Изградихме отопление, изляхме нова настилка, оправихме покрива, направихме нови съблекални, нови седалки, ново осветяване. В момента там се организира държавният шампионат по футзал. Направихме зала за бокс във Варна, в Белово се ремонтират покриви на няколко спортни зали ”, сподели спортният министър.

Красен Кралев разяснява, че има доста по-дребни обекти, които остават в страни от общественото внимание, само че точно там се коват триумфите на българския спорт. “Големите обекти, с които всички се гордеем, се виждат от всеки, само че дребните зали, където работим непрекъснато, остават в страни от публичното внимание ”, съобщи министър Кралев. Той изясни още, че е приключил ремонтът на Спортното учебно заведение във Варна. Предстои възобновяване и на учебните заведения в Русе и София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР