Спортната комисия на БФС отвърна на кмета на Симитли Апостол

...
Спортната комисия на БФС отвърна на кмета на Симитли Апостол
Коментари Харесай

БФС отговори на кмета на Симитли

Спортната комисия на БФС отвърна на кмета на Симитли Апостол Апостолов, който през вчерашния ден (10 ноември) остро разкритикува съдийството в България. Той се изрече срещу съдиите, които са управлявали срещите на локалния Септември (Симитли) в последните кръгообразен на Втора лига.

Ето какво написаха в отговор от БФС:

" Във връзка с изявление в медийното пространство на кмета на гр. Симитли господин Апостол Апостолов, Семеен кодекс при БФС смята сходен вид изявления за неприемливи и уронващи престижа на футбола, футболното съдийство и Ръководството на БФС.

Категорично се противопоставяме на сходен жанр внушения (за поръчково съдийство) и принизяване на съдийското съсловие.

В своята работа Семеен кодекс при БФС се стреми да развива футболното съдийство, което да способства за повишение имиджа на играта.

Работата на реферите на терен е човешка активност, която носи присъщата й възможност за допускане на неточности. От такива не са предпазени и състезатели, и треньори.

По отношение на съдиите и тяхното показване на терена се ползва прецизно и поредно Правилника на футболното съдийство, като това се случва постоянно, когато са открити грешки от съдийско естество.

В умозаключение бихме желали още веднъж да подчертаем разбирането си, че повишение качеството на футбола и съдийството е приоритет в работата на Семеен кодекс при БФС, за което е нужното подпомагане и схващане от цялата футболна общност в Република България ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР