Спортистите от Русия и Беларус няма да бъдат допуснати под

...
Спортистите от Русия и Беларус няма да бъдат допуснати под
Коментари Харесай

Без спортисти от Русия и Беларус на летните европейски игри в Полша

Спортистите от Русия и Беларус няма да бъдат позволени под никаква форма до присъединяване в идните това лято европейски игри в Полша. Това заяви спортният портал " Inside the Games ", който се базира на свои източници от Европейския олимпийски комитет (ЕОК).

В края на януари тази година представител на ЕОК съобщи, че поради продължаващата война в Украйна връщането на спортистите от Русия и Беларус в надпреварите под егидата на организацията не стои на дневен ред.

През март месец обаче Международният олимпийски комитет (МОК) предложи руснаци и белоруси да бъдат допускани до надпревари като неутрални спортисти. ЕОК обаче не счита да се съобрази с тази рекомендация и няма да трансформира позицията си, декларирана след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година.

Боксовият шампионата на Европейските игри, които ще се проведат от 21 юни до 2 юли, ще служи като подготовка за олимпийските игри в Париж следващата година. Завършилото в неделя международно състезание в Узбекистан нямаше статут на подготовка, защото от години МОК има забележки към работата на Международната боксова асоциация, а също така през есента на предходната година ИБА взе решение да възвърне правата на боксьорите от Русия и Беларус.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР