Спортистите от Арда бокс“ Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри са

...
Спортистите от Арда бокс“ Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри са
Коментари Харесай

Община Кърджали връчи отличията Спортист на годината

Спортистите от „ Арда бокс “ Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри са носителите на оценката на община Кърджали „ Спортист на годината “ за 2022г. Призовете им бяха връчени на публична гала в Дома на културата от кмета доктор инж. Хасан Азис. 

Отличието на Алейна Мехмед е в категория „ юноши и младежи “. Тя е републикански първенец по бокс в категорията си, притежател е на златото в шестото издание на шампионата Купата на нациите в Сърбия през август, както и бронзов медалист от Европейското състезание в Италия. Подгласници на Алейна станаха от 2 до 5 място надлежно Марти Карабашев от волейболен клуб „ Арда ”, двойката по кану-каяк Метин Ахмед – Джан Ахмед, Дениз Ибрям от състезателен клуб по битка „ Крепост ” с. Стремци и Елица Тодорова от Клуба по спортна аеробика. 

Ергюнал Сабри е троент притежател на оценката при юношите, а през актуалната година стана притежател на оценката на община Кърджали и при мъжете. Той е републикански първенец на България, европейски вицешампион, който се завърна със злато и от шампионата за мъже в Марибор, част от Световния боксов тур. Негови подгласници в категорията станаха Радостина Лулова – европейски вицешампион и първенец на България по силов трибой от конкуренцията в Дупница, както и Маргарита Дабева от Спортно-туристически клуб на хора със сензорни увреждания „ Родопи ”. 
 Община Кърджали ще излъчи състезател на годината след двегодишно спиране Община Кърджали ще излъчи състезател на годината след двегодишно спиране
Присъдени бяха три специфични награди, а измежду носителите им бе и треньорът на  „ Арда бокс ” Стоян Узунов. Връчени бяха и девет самостоятелни оценки, в размер на една минимална работна заплата, за присъединяване в европейски и международни шампионати с национални тимове. 

„ Спортистите на Кърджали са потвърдили, че носят шампионския дух ”, сподели кметът доктор инж. Хасан Азис. Той заяви и новината, че през идната година община Кърджали ще провежда с изключение на номинацията „ Спортист на годината ” и още една номинация - „ Спортист на столетието ”. Поводът ще е 100 години проведено физкултурно придвижване в Кърджали. 

Церемонията „ Спортист на годината ” за 2022 година бе предшествана от показване на книгата „ 100 години проведено физкултурно придвижване в Кърджали 1919 – 2019 “. За изданието описа спортният държавник, преподавател и някогашен състезател Марин Марков, който е един от основателите за излизането на изданието. От думите му стана ясно, че същинският подстрекател за написването на книгата е някогашният шеф на ПГЕЕ „ Капитан Петко Войвода ” Петко Кушлев и че над книгата са работили огромен екип от спортни деятели, учители и публицисти в продължение на повече от 10 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР