Спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков не

...
Спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков не
Коментари Харесай

Голямо признание за Везенков! Америка постави много висока оценка на българина!

Спортист №1 на България за 2023 година Александър Везенков не играе към този момент близо две седмици поради повторна травма на глезена, само че все пак получи следващото огромно самопризнание за качествата си в Америка.

Везенков беше разгласен за един от най-продуктивните играчи на Сакраменто Кингс, макар че от началото на 2024 година пропусна 11 мача на тима си поради травми. През есента пък шест пъти беше неизползвана запаса от треньора Майк Браун.

Въпреки това българският баскетболист е осми в класацията по работливост (записани победи приблизително на мач), както и девети по успеваемост на стрелбата. Статистиките са направени от НБА за представянето на играчите на Сакраменто Кингс. В двете класации вземат участие 19 играчи, употребявани от „ кралете “ от началото на сезона. Статистиката демонстрира, че 28-годишният българин има 56,4% успеваемост на стрелбата, до момента в който звездата на отбора Диарън Фокс е с 53,5%.

 Голямо самопризнание за Везенков! Америка сложи доста висока оценка на българина! - 2  Голямо самопризнание за Везенков! Америка сложи доста висока оценка на българина! - 3
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР