Спортист (Своге) постигна трудна, но изключително важна победа срещу Литекс

...
Спортист (Своге) постигна трудна, но изключително важна победа срещу Литекс
Коментари Харесай

Гол на изпълнителния директор доближи Спортист до баража за efbet Лига

Спортист (Своге) реализира сложна, само че извънредно значима победа против Литекс с 1:0. Единственото попадение в срещата осъществя капитанът и играещ изпълнителен шеф Борислав Стойчев в 83-ата минута. Той засече топката с глава след центриране от ъглов удар. Така " шоколадите " събират 35 точки в класирането.

Първото полувреме мина без доста съществени голови рискове. Футболистите на Ивайло Василев направляваха обстановката на терена, само че не съумяха да застрашат съществено вратата на Илия Шаламанов. Стефано Кунчев пък се наложи да избавя вратата си при една от контраатаките на гостите от Ловеч.

Второто полувреме стартира с напън на Спортист и няколко забавни офанзиви, които обаче не приключиха с голови положения. Първият жълт картон в срещата съдията сподели в 50-ата минута, когато публично бе предизвестен треньора на гостите Стоян Ставрев.

В 51-ата минута Литекс сътвори най-чистото голово състояние до този миг. Радослав Живков се озова самичък против вратаря Стефано Кунчев, стреля, само че стражът на " шоколадите " съумя да предотврати несъмнено попадение. В 70-ата минута гредата беше правилен асистент на стража на гостите. След центриране от ъглов удар топката стигна до Томи Костадинов, който отигра с глава, само че я изпрати в десния дирек на вратата на ловчанлии. Малко по-късно Джулио Чарлов стреля рисково, само че изпрати топката в навън.

В 83-ата минута Спортист въпреки всичко поведе. След центриране от ъглов удар капитанът Борислав Стойчев засече топката с глава и осъществя. Две минути по-късно Валентин Йосков пропусна да затвори мача. Той се озова самичък против вратаря, само че Шаламанов избави. В последната минута на дуела Стефано Кунчев направи отлично избавяне след центриране в наказателното поле и по този начин резултатът се резервира.
Втора лига 21 кръг, неделя 7 март  Спортист (Своге) 1:0краен резулат  Литекс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР