Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров

...
Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров преодоля Ринки Хиджиката и се класира за полуфиналите на турнира в Бризбън

Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров продължава мощното си показване от предишния сезон и се класира за полуфиналите на шампионата по тенис в Бризбън (Австралия) от сериите АТП 250 с награден фонд 661 585 $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вторият в схемата българин надви над представителя на домакините Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4 за 79 минути игра на четвъртфиналите.

Димитров, който има купа в Бризбън от 2017 година и два финала, може да се изправи против легендата Рафаел Надал, в случай че испанецът победи австралиеца Джордан Томпсън по-късно през днешния ден.

Най-добрият български тенисист се нуждаеше единствено от 29 минути, с цел да завоюва първия сет. Григор Димитров стартира съсредоточено и поведе с 5:0 след два пробива. Хиджиката понижи на 1:5, само че българинът затвори частта при третия си сетбол.

Началото на втория сет също бе положително за Димитров, който проби подаването на съперника и взе два гейма задатък, а по-късно имаше точка за нов пробив, само че Ринки Хиджиката направи резултата 1:2. При преднина от 4:2 в своя изгода българинът имаше нови три точки за пробив, които австралийският тенисист отрази и отново се приближи до 3:4, само че в последна сметка Григор Димитров завоюва срещата при първия си мачбол.

" Има доста неща, които ти минават през главата, изключително след интервала на подготовка. Опитах се да бъда съсредоточен и да не мисля прекомерно напред ", съобщи Димитров в изявлението си на корта незабавно след успеха.

" Усещането не беше като за завършек на предходната година, а продължение на това да върша верните неща и да спечелвам повече мачове. До момента серията е добра и не преставам да се усъвършенствам. Определено, когато намериш добър темп на играта, да сервираш и да използваш верните детайли от играта, това ти оказва помощ ужасно доста. Когато се движа добре, нещата се получават ", добави българският тенисист.

" Трябваше да уравновесявам при тренировките и почивката. Вече би трябвало да върша някои неща друго. Използвам опита си, тялото ми се усеща добре и усещам повече независимост на корта ", сподели още Григор Димитров

Попитан за многочислените български почитатели на трибуните, както и изписаното на едно от българските флагове предложение за брак, Димитров отговори: " Навсякъде, където и да отида поддръжката е невероятна. На всеки континент виждам българските знамена и това е нещо доста особено за мен. Искам да поздравя и австралийските ми фенове, които също са значими за мен. "

В другия полуфинал на шампионата в Бризбън ще се срещнат поставеният под номер 1 в схемата датчанин Холгер Руне и руснакът Роман Сафиулин.

Руне победи на четвъртфиналите австралиеца Джеймс Дъкуорт с 6:2, 7:6(6) в дуел, траял час и 47 минути. Руне изигра по-силен първи сет, в който надви след два пробива, а втората част бе решена след тайбрек.

26-годишният Сафиулин отстрани италианеца Матео Арналди след 7:6(4), 6:2 за час и 48 минути игра.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР