Спортист номер 1 на Пловдив за 2023г. Виктория Радева и

...
Спортист номер 1 на Пловдив за 2023г. Виктория Радева и
Коментари Харесай

Вики Радева завърши трета в Австрийското първенство

Спортист номер 1 на Пловдив за 2023г. Виктория Радева и нейния тим Schash ohne Grenzen заеха трето място в приключилото през уикенда австрийско отборно състезание по типичен шахмат.
Прочетете още
Пловдивчанката се включи в последните три кръга -7, 8 и 9 и реализира 3 победи на втора дъска. Преди тези три кръга тима бе на четвърто място, само че със солидната си игра и убеденост, Радева способства за спечелването на бронзовия орден на тима.

Всъщност тима раздели второ-трето място по точки със SV Walkaprodersdorf, само че заради по-лошите вторични индикатори остана трети. Шампион е ASVO Pamgahen, в който проличава името на някогашната международна шампионка Анна Ушенина. За разлика от българското състезание, в което вземат участие едва- едвам по 3 тима с по 2 състезателки,в австрийската висша лига се състезават 10 тима с по 4 шахматисти като има и още 2 лиги.

Във Висшата лига този сезон са взели присъединяване шахматистки от над 20 страни като някой от тях са титулярки и в националните тимове на страните си-Армения, Словения, Германия, Украйна, Полша и така нататък Въпреки, че нямат триумфи на интернационалната сцена, австрийската федерация по шахмат подтиква привличането на мощни шахматисти освен в женските, само че и в мъжките лиги / 4 на брой/.

След ден отмора за промяна на багажа Виктория Радева отпътува на следващия ден за Родос/Гърция/, където стартира Европейското самостоятелно състезание за дами. В него ще се включат и съотборничките й от националния тим Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева, а треньор Петър Арнаудов също ще е там да им оказва помощ в подготовката за партиите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР