Спортинг Лисабон взе солиден аванс от 2:0 пред гостуващия му

...
Спортинг Лисабон взе солиден аванс от 2:0 пред гостуващия му
Коментари Харесай

Спортинг спортинг със солиден аванс срещу Виктория Пилзен

Спортинг Лисабон взе стабилен задатък от 2:0 пред гостуващия му Виктория Пилзен преди реванша от осминафиналите в ЛЕ след седмица в Чехия.

В 22-ата минута Маркос Акуня се освободи технично и мощният му удар откри напречната греда на чешката врата.

Спортинг бе по-активният тим, само че Виктория въобще не се бе затворил з отбрана и търсеше своите шансове пред португалската врата.

Въпреки общо взето равностойната игра до почивката, по-опитният отбор на домакините съумя да вземе преднина в самия завършек на полувремето. Фабио Коентрао откри отлично Фреди Монтеро, той укроти на гърци и с прелестен удар порази вратата на Виктория за 1:0.

Фреди Монтеро скоро прибави още един гол в интерес на Спортинг. Вкара го в четвъртата минута на второто полувреме с удар от границата на наказателното поле за 2:0.

В 65-ата минута чешкият вратар Хрушка предотврати трети гол след удар на Брайън Руис. Стражът избави вратата си и при мощния изстрел по диагонала на Бруно Фернандеш в 68-ата имнута.

Кръменчик профука отлична опция да върне чехите в мача, откакто в 82-ата минута изпрати с глава топката в навън.

В 90-ата минута Жереми Матийо се озова на върха на бързата контра на Спортинг, само че ударът му бе париран превъзходно още веднъж от вратаря Хрушка.

Така Виктория ще има сложна задача в иплезн на реванша след 0:2 в Лисабон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР