Спортинг (Лисабон) прекъсна серията на Тотнъм от седем поредни срещи

...
Спортинг (Лисабон) прекъсна серията на Тотнъм от седем поредни срещи
Коментари Харесай

Спортинг нанесе първа загуба на Тотнъм с голове в последните минути

Спортинг (Лисабон) прекъсна серията на Тотнъм от седем следващи срещи без загуба във всички шампионати от началото на сезона, откакто пречупи " шпорите " с 2:0 на " Жозе Алваладе " в дуел от втория кръг на конкуренцията в група " D " на Шампионската лига. " Лъвовете " нанесоха своя удар в самия завършек на дуела, който другояче не предложи никакви страсти в границите на 90 минути. Паулиньо откри резултата в 90-ата минута, а Артур Гомес оформи крайния резултат в третата минута на добавеното време. Така португалският клуб се обрисува като любимец за излизане от групата, откакто завоюва шест точки в първите си два мача. 

Антонио Конте бе направил една смяна спрямо тези, които започнаха при успеха над Марсилия с 2:0 преди седмица. Бен Дейвис влезе на мястото на Клеман Лангле. Една бе и корекцията в състава на Спортинг от фамозния триумф над Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 като посетител. Нуно Сантош, който вкара третия гол във въпросния дуел, стартира на мястото на Сен Жюст.

Маркъс Едуардс, който е кадър на Тотнъм, стартира доста интензивно срещата и точно той насочи първия прецизен удар в седмата минута. Лорис обаче мазета. Домакините бяха по-дейният отбор, което бе значително предстоящо поради метода на игра на отбора на Конте. В 26-ата минута Спортинг изнесе доста бързо топката при една контра и Тринкао стреля, само че настрана от задачата. В добавеното време на първата част още веднъж Едуардс направи страховит пробив, само че Лорис и този път съумя да избави завършващия му удар.

Тотнъм стартира много по-добре второто полувреме. В самото начало Кейн проби отляво и центрира към далечната греда, където Емерсон засече с глава, само че топката тупна в земята и Адан избави. Минута по-късно Кейн още веднъж съумя да откри Емерсон, само че бразилецът още веднъж не съумя да преодолее стража на домакините. Последва удар от дребен ъгъл на британския национал, само че още веднъж без проблем за Адан. В 71-вата минута малко не доближи на Кейн да засече положително центриране на Перишич.

До края дуелът бе много равносилен, а и двата отбора не желаеха да поемат никакви особени опасности. Все отново в последната минута Педро Поро се пребори за топката и нанесе техничен удар в далечния ъгъл, само че Лорис съумя да избие в корнер. След центрирането от него Паулиньо надскочи Кейн и засече на близката греда с глава. Този път стражът на Тотнъм нямаше какво да направи - 1:0. Секунди по-късно Спортинг стигна и до втори гол. Резервата Артур Гомес направи извънреден пробия отляво, мина сред няколко бранители на Тотнъм и провря топката сред краката на Лорис за крайното 2:0. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР