Спортът обединява всички, и ни учи да бъдем търпеливи, да

...
Спортът обединява всички, и ни учи да бъдем търпеливи, да
Коментари Харесай

Д-р Теодора Иванова откри Международната конференция „Спортът – инструмент за социално включване“

„ Спортът сплотява всички, и ни учи да бъдем търпеливи, да бъдем мощни, да бъдем един тим и да се поддържаме. Не на последно място точно спорта е и ключа към по-здравословен метод на живот, изключително на децата и младежите, което е една от дълготрайните цели на екипа на Държавната организация за протекция на детето “, това сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД при откриването на Международната конференция „ Спортът – инструмент за обществено включване “. Форумът е иницииран от Спешъл Олимпикс България, Фондация „ ПроСпорт “ и сдружение Европейско право.

Д-р Теодора Иванова поздрави уредниците, като акцентира, че идеята им е извънредно значима за възстановяване включването в обществения живот на децата и младежите с интелектуални усложнения. Председателят на ДАЗД посочи и множеството триумфи, които спортистите на Спешъл Олимпикс са донесли на страната ни от интернационалните надпревари.

По време на събитието бяха оповестени и годишните награди «ПроСпорт‘2022» за развиване на доброволчеството и на обществената задача на спорта. Д-р Теодора Иванова връчи оценката в категория „ Община “ на представителите на град Любляна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР