Спортът може да спаси човешки живот. По време на пандемията

...
Спортът може да спаси човешки живот. По време на пандемията
Коментари Харесай

Томас Бах: Спортът може да спаси човешки живот

Спортът може да избави човешки живот. По време на пандемията от ковид стана ясно какъв брой е значим той за здравето. Това сподели президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах на срещата на върха на водачите на Страните от Г-20 в Рияд (Саудистка Арабия).

" Спортът може да избави човешки живот. По време на коронавирусната рецесия всички научихме какъв брой значим е спортът за физическото и психическото здраве. Световната здравна организация (СЗО) призна това, като подписа съглашение за съдействие с МОК. Съгласно това съглашение Организация на обединените нации, СЗО и МОК стартираха взаимна акция, наречена " Здрави дружно ", с цел да разпространяваме планове в интернационален проект и ние се приготвяме да допринесем за международната акция за имунизация ", сподели Бах.
" Научихме един значим урок от тази рецесия - имаме потребност от повече взаимност - повече взаимност в обществата и сред обществата. Скоро ще отпразнуваме тази проява на взаимност на отсрочените олимпийски и параолимпийски игри в Токио. Тези олимпийски игри с присъединяване на всички 206 национални олимпийски комитета и олимпийски тим на бежанците ще изпратят мощен сигнал за взаимност, резистентност и единение на човечеството ", добави ръководителят на МОК.Бах също изиска от срещата на върха да поддържа политическия неутралитет на Олимпийските игри и МОК: " Смирено ви апелирам да подкрепите политическия неутралитет, което ни разрешава да превърнем Олимпийските и Параолимпийските игри в знак на световната взаимност без дискриминация ".

Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август идната година, а параолимпийските - от 25 август до 6 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР